- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Την απέβαλαν από γαλλικό δικαστήριο.
Σε καταγγελίες εναντίον της γαλλικής Δικαιοσύνης προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι συνήγορος του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr. Bitcoin».
Όπως σημείωσε μέσω βίντεο που ανέβασε στα social media η κυρία Κωνσταντοπούλου, το Εφετείο Παρισίου την απέβαλε από την αίθουσα και λόγω της άρνησής της να φύγει, επιχειρήθηκε η σύλληψή της, ενώ οι δικαστές άλλαξαν αίθουσα για να συνεχίσουν την εκδίκαση της υπόθεσης χωρίς την παρουσία της.
«Τελικά δεν έγινε η σύλληψη αλλά το δικαστήριο άλλαξε αίθουσα και τώρα δεν μου επιτρέπουν την είσοδο», τόνισε η ίδια σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι όσα συμβαίνουν στο γαλλικό δικαστήριο είναι κυριολεκτικά αδιανόητα και πρωτοφανή.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές για τους κ.κ. Μητσοτάκη, Τσιάρα και Μακρόν υποστηρίζοντας ότι ο Αλεξάντερ Βίνικ βρίσκεται στο στόχαστρο τριών κυβερνήσεων και οι συγκεκριμένες διαδικασίες ακολουθούνται για να επιτύχουν την παράνομη δίωξή του.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ διεκδικούν τον Βίνικ για την τεχνογνωσία του στον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων και ανέφερε ότι ο εκζητούμενος δεν έχει παραβιάσει οποιαδήποτε διάταξη νόμου. Εκανε ακόμη αναφορά σε «εξωδικαστικούς μηχανισμούς», λέγοντας ότι ασκήθηκε διπλωματική πίεση για να προχωρήσει η απόφαση έκδοσης του Ρώσου υπηκόου από την Ελλάδα στις ΗΠΑ.
Το Συμβούλιο Εφετών στο Παρίσι αναμένεται να κρίνει ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί και εάν ο 43χρονος Ρώσος πολίτης θα σταλεί από τη Γαλλία πίσω στην Ελλάδα για να εκδοθεί εκ νέου από εδώ στις ΗΠΑ.
Στις 19 Δεκεμβρίου 2019, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, διατάχθηκε η παράδοση του Βίνικ στη Γαλλία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και ορίστηκε ότι μετά την περάτωση της ποινικής δίκης και την έκτιση της όποιας ποινής, θα έπρεπε να επιστραφεί στην Ελλάδα για να εκδοθεί έπειτα στις ΗΠΑ.