Εισήλθαν στη ζώνη αεράμυνας της Ταϊβάν 27 μαχητικά της Κίνας
Αντιδρά το Πεκίνο στην επίσκεψη της Πελόζι


Στη ζώνη αεράμυνας της Ταϊβάν μπήκαν μαχητικά της Κίνας. Τι αναφέρουν οι αρχές της χώρας.
Είκοσι επτά κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη εισήλθαν σήμερα στη ζώνη αεράμυνας της Ταϊβάν, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, την οποία επισκέφθηκε η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.
«Είκοσι επτά αεροσκάφη του κινεζικού στρατού εισήλθαν στην ευρύτερη περιοχή (Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας, ευρύτερη από τον εναέριο χώρο) στις 3 Αυγούστου 2022», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν.
Σημειώνεται ότι η Κίνα έχει ανακοινώσει ότι ο στρατός της θα πραγματοποιήσει «στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις» ως απάντηση στην επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν.
27 PLA aircraft (J-11*6, J-16*5 and SU-30*16) entered the surrounding area of R.O.C. on August 3, 2022. Please check our official website for more information: https://t.co/m1gW2N4ZL7 pic.twitter.com/Aw71EgmRjj
— 國防部 Ministry of National Defense, R.O.C. 🇹🇼 (@MoNDefense) August 3, 2022
Επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν - «Το κινεζικό ΥΠΕΞ γνώριζε εδώ και μήνες», λέει Αμερικανός αξιωματούχος
Το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Ταϊβάν η Νάνσι Πελόζι είχε συζητηθεί πρόσφατα με τον κορυφαίο διπλωμάτη της κινεζικής κυβέρνησης και δεν υπάρχουν σχέδια να συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών αυτή την εβδομάδα στην Καμπότζη, δήλωσε νωρίτερα Αμερικανός αξιωματούχος.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είχε συζητήσει την ενδεχόμενη επίσκεψη της Πελόζι με τον ομόλογό του Ουάνγκ Γι κατά τη διάσκεψη της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μπαλί, στη διάρκεια συνάντησής τους η οποία είχε διαρκέσει περισσότερο από πέντε ώρες, και είχε δηλώσει πως, αν πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο ταξίδι, θα είναι απόφαση αποκλειστικά της Πελόζι, ανεξάρτητη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
«Το ζήτημα είναι αν το Πεκίνο θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το ταξίδι ως κάποιου είδους δικαιολογία για να προχωρήσει σε βήματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κλιμάκωση ή που θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να παραγάγουν σύγκρουση», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Τόκιο ο εν λόγω υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας ότι το Πεκίνο δεν θα πρέπει να αντιδράσει υπερβολικά σε ένα ταξίδι που δεν είναι ούτε ασυνήθιστο ούτε χωρίς προηγούμενο.

«Η Κίνα δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να συνεχίσει αυτό που κάνει, δηλαδή να επιδιώκει να αλλάξει το στάτους κβο αναφορικά με την Ταϊβάν», δήλωσε ο αξιωματούχος.
«Και, αν την επίσκεψή της ακολουθήσει με κάποιο τρόπο οποιαδήποτε κλιμάκωση ή κρίση, αυτό θα οφείλεται στο Πεκίνο», πρόσθεσε.
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποια περίπτωση η εκλογή νέου Ποντίφικα θα μπορούσε να θεωρηθεί άκυρη
Αστυνομικοί απομάκρυναν κατοίκους από πολλά χωριά γύρω από την πρωτεύουσα του Ισραήλ
Το BBC έφερε στο φως τη σκοτεινή πλευρά των αισθητικών επεμβάσεων στη χώρα
Με φόντο τις αντιρρήσεις του Ουκρανού προέδρου για την Κριμαία
Για χρόνια αποτελεί ζήτημα ανάμεσα στους μελετητές του μεγάλου δραματουργού
Σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων με το Πεκίνο
Κατηγορείται για εξύβριση Ερντογάν και εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία
«Αποδεχτείτε την πρότασή μας, αλλιώς αποχωρούμε», ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Πρωταγωνιστεί ο Ρέιφ Φάινς
Όλοι φορούν ράσο, αλλά έχουν άλλες ιδιότητες, άλλους τίτλος και διαφορετικά χρώματα που τους ξεχωρίζουν
Για πρώτη φορά, λιγότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους θα είναι Ευρωπαίοι
«Πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για την εξέλιξη», δήλωσε
Είχε παραιτηθεί προ ημερών επικαλούμενος την ηλικία του
«Ο λαός μας πληρώνει το τίμημα, όχι το Ισραήλ», δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής
«Υπερβολικά αλλοπρόσαλλες» οι κινήσεις του - Έρευνα Reuters/Ipsos
Καμπανάκι από τον καθηγητή Νατζί Γκιορούρ μετά από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ
Οι εκτιμήσεις των Ελλήνων σεισμολόγων
Ναι, ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν υπέρ της δωρεάς οργάνων, όπως και ο Πάπας Βενέδικτος, ωστόσο κανείς από τους δύο δεν μπόρεσε να γίνει δωρητής μετά θάνατον – Ο λόγος
Ο σεισμός των 6,2 Ρίχτερ όπως καταγράφηκε στον τηλεοπτικό αέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.