- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ινδονησία: Σε απεργία οι εργαζόμενοι του τουρισμού λόγω του δράκου Κομόντο
Ο λόγος που προέβησαν στην απόφαση αυτή
Δράκος του Κομόντο: Απέργια στον τουριστικό κλάδο της Ινδονησίας για τη μεγαλύτερη σαύρα του πλανήτη.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό της Ινδονησίας προχώρησαν σε απεργία λόγω της σημαντικής αύξησης των τιμών των εισιτηρίων για τους δράκους του Κομόντο, αύξηση που η κυβέρνηση υποστηρίζει ως απαραίτητη για να διατηρηθεί ο βιότοπος της μεγαλύτερης σαύρας του κόσμου.
Το αντίτιμο για την πρόσβαση σε δύο από τα κύρια νησιά του εθνικού πάρκου του Κομόντο εκτοξεύθηκε κατά 18 φορές μέσα σε μια νύχτα, στα 3,75 εκατ. ρουπίες (205 λίρες) τη Δευτέρα, γεγονός που οι τοπικοί εργαζόμενοι λένεότι θα τρομάξει τους τουρίστες και θα προκαλέσει το στέγνωμα των εισοδημάτων τους.
Η αναβάθμιση του γειτονικού αεροδρομίου, το 2016, προκάλεσε την αύξηση των τουριστών, από 150.000 σε 1,5 εκατ. τον χρόνο, δημιουργώντας προβλήματα στη διαχείρισή τους.
Υπολογίζεται πως σήμερα, ζουν 5.000 δράκοι, οι περισσότεροι στα νησιά της ανατολικής Ινδονησίας. Οι αρχαίες σαύρες έγιναν γνωστές στην Ευρώπη, μόλις τον 20ό αιώνα.
Το 2009, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το δάγκωμά τους είναι δηλητηριώδες. Το 2013, δύο άτομα νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση δράκου, που μπήκε στο γραφείο τους, σε ένα πάρκο άγριων ζώων.
Ο δράκος του Κομόντο θεωρείται η μεγαλύτερη ζωντανή σαύρα του κόσμου καθώς μπορεί να φτάσει τα τρία μέτρα σε μήκος, ενώ χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνος, αφού είναι ικανός να καταβροχθίσει οποιοδήποτε έμβιο ον.
Στο στόμα του δράκου, ο οποίος μπορεί να καταναλώσει ποσότητα φαγητού έως και 80% του βάρους του, υπάρχουν περίπου 60 μικρά και αιχμηρά δόντια, ενώ παράλληλα το σάλιο του θεωρείται θανατηφόρο, καθώς περιέχει περισσότερα από 50 διαφορετικά είδη βακτηριδίων, επτά από τα οποία θανατηφόρα.
Ο δράκος του Κομόντο στήνει ενέδρες σε κάθε ζώο του οικοσυστήματός του, ενώ έχουν αναφερθεί επιθέσεις και σε ανθρώπους. Μάλιστα, επειδή δεν μπορεί να τρέξει γρήγορα, ο δράκος του Κομόντο φτύνει το δηλητηριώδες σάλιο του κατά μήκος 10 μέτρων προς την πιθανή λεία, συνήθως όταν αυτή είναι παγιδευμένη μέσα σε ένα λαγούμι.
Όταν το ζώο βγαίνει έξω, περπατά πάνω από το σάλιο που σιγά-σιγά θα το αποσυνθέσει, ώσπου να υποκύψει σε εκτεταμένες μολύνσεις, με τον δράκο απλά περιμένει τον θάνατο της λείας του αντί να σπαταλά ενέργεια κυνηγώντας την.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρεις ζώνες ώρας, πολλά διαφορετικά συστήματα και άλλα ωράρια ψηφοφορίας
Τι αναφέρουν πηγές της μυστικής ισραηλινής υπηρεσίας
Το εκλογικό σώμα είναι διχασμένο - Δίνουν μάχη για την επικράτηση οι υποψήφιοι
Στον «σιωπηλό θάνατο» της νομπελίστριας στοχεύει το Ιράν
Οι άνθρωποι 40-59 ετών φροντίζουν ταυτοχρόνως παιδιά και ηλικιωμένους γονείς
Κατηγορούν την πλατφόρμα ότι εξέθεσε τα έφηβα παιδιά τους σε επικίνδυνο περιεχόμενο
13.000 χλμ μακριά από την Ουάσινγκτον
«Μην ταξιδεύετε» - Οδηγοί προσπαθούν να φτάσουν στα σπίτια τους για να σωθούν
Δείτε το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Οι Έλληνες βουλευτές συνομίλησαν με τοπικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, κατανοώντας τις καθημερινές προκλήσεις της ουκρανικής κοινωνίας
Η ιδιαίτερη σχέση της με το «μαύρο Χάρβαρντ»
Τι ισχύει με την καταμέτρηση ψήφων και τι θα γίνει αν υπάρξει ισοπαλία
Ένα απίθανο σενάριο που έχει συμβεί μόλις δύο φορές στις ΗΠΑ, το 1800 και το 1824
Πλημμύρισε το αεροδρόμιο της πόλης – Ακυρώθηκαν πτήσεις
Η Καμίλα Βάσκεζ ανέφερε πως «είναι δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι»
Νεκρός και ο οδηγός του Χιλμί Σεν
Οι στρατηγικές και των δύο υποψηφίων υπογραμμίζουν πως το podcasting είναι πλέον ένα κρίσιμο μέρος της εργαλειοθήκης των πολιτικών μέσων
Οι διασώστες ψάχνουν για πτώματα σε υπόγεια γκαράζ
Στο Δουκάτο της Κορνουάλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.