Κοσμος

«Δεν δεχόμουν αγάπη, ήμουν απλά ένα κορμί»: Η Μίνα Σούβαρι για την σεξουαλική κακοποίηση

Οι κακοποιητικές σχέσεις, οι βιασμοί και η «κάθαρση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
unnamed

Η Μίνα Σούβαρι μίλησε για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στις σχέσεις της, τους βιασμούς αλλά και την κάθαρση που ήρθε με το βιβλίο της.

Η Μίνα Σούβαρι, μοντέλο και πρωταγωνίστρια του «American Beauty», μίλησε για την ντροπή και την άρνηση που ένιωθε και την εμπόδιζε να μιλήσει για τον βιασμό που υπέστη στα 12 της χρόνια, που οδήγησε σε ακόμα μία τοξική σχέση και χρόνια εξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο της «The Great Peace», στο οποίο μιλούσε για τον βιασμό της, τους μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες, την εξάρτηση από τα ναρκωτικά και τις σχέσεις που είχε. «Έπρεπε να εκφραστώ με κάποιο τρόπο» είχε δηλώσει. Άλλωστε, όπως είχε πει, πάντα πίστευε πως η αξία της καθοριζόταν από το πόσο σέξι φαινόταν. Κάτι το οποίο υποδήλωναν και οι ρόλοι που της δίνονται.

Το βιβλίο της, γράφει ο Guardian όπου παραχώρησε συνέντευξη, έγινε εξαιρετικά αποδεκτό από το κοινό. Άνθρωποι της έστελναν μηνύματα και μοιράζονταν τις εμπειρίες τους από κακοποιήσεις. «Ήταν γλυκόπικρο γιατί έβλεπα ότι με κατανοούσαν αλλά ήταν τρομακτικό που τόσοι άνθρωποι είχαν υποστεί τα ίδια πράγματα», δήλωσε η Σούβαρι, η οποία είναι ελληνικής καταγωγής από την πλευρά της μητέρας της.

Η πρώτη της επαφή με τη θηλυκότητά της ήρθε πολύ νωρίς. Ένας φίλος του αδερφού της, της έγραφε γράμματα, την φλέρταρε και την ώθησε στο σεξ. Μάλιστα, την βίασε πολλές φορές στο σπίτι του και στο σχολείο την αποκαλούσε «πόρνη». «Μου ρούφηξε τη ζωή αυτό. Καταλάβαινα ότι δεν θα με σώσει κανείς, κανείς δεν θα κάνει τίποτα για εμένα».

Την εποχή του βιασμού της, έγινε δεκτή σε μεγάλο πρακτορείο μοντέλων για παιδιά. Ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες για δουλειές. Ένιωθε πως έβρισκε ένα νόημα, έναν τρόπο να εκφραστεί. «Θυμάμαι ακόμα που όλοι στα κάστινγκ θεωρούσαν πως ήμουν 18 ενώ ήμουν 12. Αυτό που έδωσε το μήνυμα πως αν και δεν ήμουν ενήλικη θα έπρεπε να συμπεριφέρομαι έτσι».

Πολλοί μεγαλύτεροι άνδρες την προσέγγισαν πριν ενηλικιωθεί. Στα 15 της, ένας φωτογράφος ζήτησε να τη φωτογραφίσει γυμνή. Ένας από τους συνεργάτες της, περίπου 30 ετών, έκανε σεξ μαζί της συνέχεια ενώ ήταν 16. Ακολούθησε ένας μηχανικός σε μία εξίσου κακοποιητική σχέση. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει περισσότερα ναρκωτικά και να κακοποιείται σταθερά από τον σύντροφό της, που την εξανάγκαζε να προβεί σε πρωκτικό σεξ και σε σεξ με πολλούς συντρόφους.

«Δεν εισέπραττα αγάπη. Ήμουν απλά ένα κορμί που εξυπηρετούσε τις επιθυμίες του». Μάλιστα, εξομολογήθηκε πως πλησίασε μία από τις γυναίκες με την οποία εξαναγκάστηκε να κάνει σεξ και της είπε πως δεν το ήθελε, κάτι που εξέπληξε την ίδια. Ακολούθησαν κι άλλες σχέσεις. Όλες στο ίδιο μοτίβο. Μέχρι το 2018, όταν και παντρεύτηκε τον Μάικλ Χόουπ, μετά από δύο χρόνια γνωριμίας. Με τον Χόουπ απέκτησαν έναν γιο, ο οποίος γεννήθηκε την περίοδο που η ίδια έγραφε το βιβλίο της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.