- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ρώμη: Η απότιμηση του Κολόσσαιου από την Deloitte.
Το Κολοσσαίο, σύμβολο της Ιταλίας ανά την Υφήλιο εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 77 δισ. ευρώ σύμφωνα με την Deloitte, εκτίμηση που όμως θεωρείται «επιφυλακτική».
«Η αξία αυτή γίνεται αντιληπτή από τους περισσότερους Ιταλούς και όχι μόνο από εκείνους που το επισκέπτονται», αναφέρει η εταιρεία συμβούλων σε έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Η Deloitte συντάσσει την αξιολόγησή της με βάση μια έρευνα που ρωτά τους ανθρώπους πόσο είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για τη διατήρηση ενός περιουσιακού στοιχείου ή μιας υπηρεσίας, παρόλο που «δεν το χρησιμοποιούν άμεσα, μπορεί να μην επωφελούνται ούτε καν έμμεσα από αυτό και μπορεί να μην σχεδιάζουν καμία μελλοντική χρήση για τους ίδιους ή για άλλους». Οι πολίτες της Ρώμης δεσμεύτηκαν για 90 ευρώ ο καθένας, ενώ οι υπόλοιποι Ιταλοί ανέφεραν ότι θα διέθεταν 57 ευρώ.
Ως γνωστόν το Κολοσσαίο ανακατασκευάστηκε το 2011 με τη δωρεά 25 εκατ. ευρώ του Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, ιδιοκτήτη του ιταλικού οίκου πολυτελείας Tod's.
Παράλληλα από το 2014 ξεκίνησαν έργα απόκαταστασης της αρένας, όταν ο Υπουργός Ντάριο Φραντσεσκίνι επαναπροώθησε εκ νέου την ιδέα του αρχαιολόγου Ντανιέλε Μανακόρντα. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, η αρένα του Κολοσσαίου περιλαμβάνεται στα Έργα Πολιτιστικής Κληρονομιάς με χρηματοδότηση ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ. Από το 2015 έως το 2020, πραγματοποιήθηκαν πολλές μελέτες και έρευνες για τον καθορισμό των μεθόδων διεξαγωγής της παρέμβασης, οι οποίες οδήγησαν στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
Το εν λόγω έργο, το οποίο αναμένεται πως θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, θα επιτρέψει την ολοκληρωμένη ανάγνωση του μνημείου από το κοινό, το οποίο και θα έχει την ευκαιρία να κατανοήσει πλήρως τη χρήση και τη λειτουργία αυτής της εικόνας του αρχαίου κόσμου.