Κοσμος

Τζο Μπάιντεν: Πώς περνά τον κορωνοϊό - Τα νεότερα για την υγεία του

Ποια φάρμακα συνεχίζει να παίρνει - Τι δήλωσε ο γιατρός που τον παρακολουθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνεχίζει να έχει ήπια συμπτώματα ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό
Συνεχίζει να έχει ήπια συμπτώματα ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό © EPA/Michael Reynolds

Με κορωνοϊό ο Τζο Μπάιντεν, παραμένει σε καραντίνα. Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού προέδρου.

Η είδηση ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει κορωνοϊό, προκάλεσε συναγερμό στον Λευκό Οίκο και ανησυχία σε αρκετούς Αμερικανούς. Σε νεότερη ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο επισημαίνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να εμφανίζει ήπια συμπτώματα και η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη σε σχέση με το πρώτο 24ωρο.

Ειδικότερα, ο προσωπικός γιατρός του, Δρ Κέβιν Ο’Κόνορ, με μια επιστολή την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, γνωστοποιεί ότι «τα συμπτώματα βελτιώθηκαν».

Έχοντας διαγνωστεί με κορωνοϊό ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε καραντίνα αλλά συνεχίζει να εργάζεται μέσα από τηλεδιασκέψεις. Ήδη, εντός της ημέρας έχει προγραμματισμένες διαδικτυακές συναντήσεις.

Με κορωνοϊό ο Τζο Μπάιντεν - Τα δέκατα, ο βήχας και η καταρροή

Ο Τζο Μπάιντεν εμφάνισε δέκατα (37,4) το βράδυ της Πέμπτης αλλά ανταποκρίθηκε καλά στην παρακεταμόλη που του χορηγήθηκε. Η θερμοκρασία του έχει πλέον πέσει σε φυσιολογικά επίπεδα. Εξακολουθεί να αισθάνεται κόπωση, έχει καταρροή και βήχα, όμως ο σφυγμός του, η πίεση και το οξυγόνο στο αίμα του παραμένουν σε «απολύτως φυσιολογικά» επίπεδα, ξεκαθαρίζει ο προσωπικό του γιατρός. Όπως έγινε γνωστό, θα συνεχίσει να λαμβάνει:

  1. Το αντιιικό χάπι Paxlovid,
  2. παρακεταμόλη και
  3. εισπνεόμενη σαλβουταμόλη εφόσον χρειαστεί.

Ο γιατρός του Μπάιντεν χαρακτήρισε επίσης «λογικό» να λαμβάνει ο πρόεδρος ασπιρίνη σε χαμηλές δόσεις για όσο χρονικό διάστημα συνεχίσει τη θεραπεία με το Paxlovid. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει λάβει και τις δύο αναμνηστικές δόσεις.

Σε ηλικία 79 ετών είναι ο γηραιότερος πρόεδρος που είχαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε περαστικά στον Τζο Μπάιντεν για τον κορωνοϊό, φροντίζοντας ωστόσο να κάνει ένα ακόμη «αιχμηρό» σχόλιο για την Καμάλα Χάρις, την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.