Κοσμος

Διεθνή ΜΜΕ για την πύρινη λαίλαπα στην Πεντέλη

Τι μεταδίδουν Reuters και ABC - Τα δημοσιεύματα σε Le Monde και Le Figaro

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Πεντέλη: Πυροσβέστες μάχονται με αυτοθυσία τις φλόγες
Φωτιά στην Πεντέλη: Πυροσβέστες μάχονται με αυτοθυσία τις φλόγες © EPA/KOSTAS TSIRONIS

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται στη φωτιά στην Πεντέλη. Reuters, Le Monde, Le Figaro, ABC και The New York Times για τη μεγάλη πυρκαγιά.

Εκτενείς αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ για τη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη, η οποία συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη. Οι θυελλώδεις άνεμοι (με ριπές έως 8 μποφόρ) δεν σταματούν να δυσχεραίνουν την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών, με συνεχείς αναζωπυρώσεις να εγκυμονούν κινδύνους.

«Πυρκαγιά που πυροδοτήθηκε από ισχυρούς ανέμους μαίνεται σε ορεινή περιοχή κοντά σε σπίτια στα περίχωρα της ελληνικής πρωτεύουσας την Τρίτη, με αποτέλεσμα οι Aρχές να διατάξουν την εκκένωση τουλάχιστον δύο περιοχών» μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Διεθνή ΜΜΕ για την πύρινη λαίλαπα στην Πεντέλη

«Χιλιάδες κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Πεντέλης, στα βορειοανατολικά της Αθήνας» αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «The New York Times».

«Σπίτια κάηκαν στην Πεντέλη, 25 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας, από τη μεγάλη φωτιά. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους» μεταδίδει το ABC News, προσθέτοντας: «Εκκενώθηκε παιδικό νοσοκομείο».

Για τεράστια κινητοποίηση προκειμένου να σβήσει η φωτιά στην Πεντέλη κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». Στο ίδιο μήκος κύματος και το δημοσίευμα στη «Le Monde», το οποίο αναφέρει ότι «φωτιά στα βόρεια της Αθήνας οδήγησε στην εκκένωση οικισμών».

Διεθνή ΜΜΕ για την πύρινη λαίλαπα στην Πεντέλη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.