- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°


Τζιλ Μπάιντεν: Αναφόρα που προκάλεσε αντιδράσεις για τους ισπανόφωνους και τα τάκος.
Η Tζιλ Μπάιντεν μιλούσε σε μια διάσκεψη στο Σαν Αντόνιο για την ισπανική «Αναζήτηση της ισότητας» τη Δευτέρα (11/7), όταν είπε: «Η ποικιλομορφία αυτής της κοινότητας, τόσο ξεχωριστή όσο οι bodegas του Μπρονξ, τόσο όμορφη όσο τα άνθη του Μαϊάμι και μοναδική όπως τα τάκος πρωινού εδώ στο Σαν Αντόνιο είναι η δύναμή σας». Η κυρία Μπάιντεν πρόφερε επίσης λάθος τα ψιλικατζίδικα που είναι γνωστά ως bodegas ως «bogedas».
Jill Biden just said Hispanics are as “unique” as tacos.
— Steve Guest (@SteveGuest) July 11, 2022
This isn’t Veep. Which White House speechwriter just won a bet for getting the First Lady to say something like this?pic.twitter.com/DXfJgYz0g5
Η Εθνική Ένωση Ισπανόφωνων Δημοσιογράφων (NAHJ) απάντησε: «Δεν είμαστε τάκος», ενώ πολλοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το απλοϊκό, προσβλητικό σχόλιο που ειπώθηκετην ώρα η δημοτικότητα του προέδρου Τζο Μπάιντεν στους Λατίνους ψηφοφόρους έχει πέσει.
Η Ένωση NAHJ κάλεσε την κ. Μπάιντεν «να αφιερώσει χρόνο για να κατανοήσει καλύτερα» τους Λατίνους. Ο όμιλος πρόσθεσε: «Η κληρονομιά μας ως Λατίνοι διαμορφώνεται από διάφορες διασπορές, πολιτισμούς και διατροφικές παραδόσεις. Μην μας υποβιβάζετε σε στερεότυπα».
NAHJ encourages @FLOTUS & her communications team to take time to better understand the complexities of our people & communities.
— NAHJ (@NAHJ) July 12, 2022
We are not tacos.
Our heritage as Latinos is shaped by various diasporas, cultures & food traditions.
Do not reduce us to stereotypes. pic.twitter.com/KQIq5gwsht
Η κυρία Μπάιντεν είχε επικριθεί προηγουμένως τον Μάρτιο του 2021 για την άσχημη προφορά της ισπανικής φράσης «Sí se puede» (Ναι μπορούμε), σε ομιλία της σε αγρότες στο Ντελάνο της Καλιφόρνια.
Μια πρόσφατη δημοσκόπηση από το Quinnipiac διαπίστωσε ότι το 26% των Ισπανόφωνων, ένα βασικό σώμα υποστηρικτών για το Δημοκρατικό Κόμμα, εγκρίνει πλέον την απόδοση του Μπάιντεν ως προέδρου, από 55% ένα χρόνο νωρίτερα. Ενώ έκανε εκστρατεία για την προεδρία, ο Μπάιντεν γελοιοποιήθηκε όταν προσπάθησε να προσελκύσει την ψήφο των Ισπανόφωνων παίζοντας το Despacito...μια ισπανόφωνη ποπ επιτυχία, από το τηλέφωνό του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την πολιτική αναταραχή η οικονομία της χώρας παραμένει σταθερή
Με φόντο τις περικοπές του DOGE του Μασκ
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας δεν άφησε ασχολίαστες τις νέες αναφορές του Τραμπ
Καθώς η διαμάχη τους εκδικάζεται
Ο αντιπρόσωπος είναι σκληρός Τραμπικός
Ήταν σαν να προσπαθούσε να μας πει «ελάτε εδώ», περιγράφει ένας εκ των αστυνομικών
Με φόντο τις απειλές Τραμπ στην Ε.Ε
Δήλωσε ότι είναι «πρόθυμος» να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του
Δράστες η μητριά και ο πατέρας της
Δεν προβλέπεται ανανέωση των συμβάσεων εργασίας σε εκατοντάδες εργαζόμενους
Τα κοινά τους σύνορα μήκους 1000 χιλιομέτρων είναι κλειστά και βαριά στρατιωτικοποιημένα
Επιστήμονες εξέτασαν τις συνήθειες και τα γονίδιά της
Λόγω αδυναμίας πληρωμών φόρων
Zητά περισσότερες λεπτομέρειες «καταρχάς»
Σφραγίστηκαν τα γραφεία δυο βοηθών ευρωβουλευτών
Τα στοιχεία νέας μελέτης φτάνουν...γύρω στο 600 μ.Χ
Μετά από παράπονα χρηστών και υπαλλήλων
O πρώτος Ασιάτης πρώην αρχηγός κράτους που συλλαμβάνεται μεταξύ άλλων
Αναμονή για την επιστροφή των Γουίλιαμς και Γουίλμορ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.