- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Παραίτηση Τζόνσον: Ποιος ο ρόλος της βασίλισσας Ελισάβετ στον διορισμό νέου πρωθυπουργού;
Ο Τζόνσον - o 14ος πρωθυπουργός στην 70χρονη βασιλείας της - θα πρέπει να ταξιδέψει για να δει την Μονάρχη για να υποβάλει επισήμως την παραίτησή του.
Ως αρχηγός κράτους, είναι καθήκον της βασίλισσας να διορίσει τον πρωθυπουργό που ηγείται της κυβέρνησης της Αυτής Μεγαλειότητας. Η Βασιλική Εγκυκλοπαίδεια αναφέρει ότι ο διορισμός πρωθυπουργού είναι «ένα από τα λίγα εναπομείναντα προσωπικά προνόμια του κυρίαρχου».
Λέει ότι, στην κανονική εξέλιξη των γεγονότων, η μονάρχης δεν ενεργεί βάσει συμβουλών ούτε χρειάζεται να συμβουλευτεί κανέναν προτού καλέσει τον ηγέτη με τη συνολική πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων να σχηματίσει κυβέρνηση. Αλλά η βασίλισσα καθοδηγείται από συνταγματικές συμβάσεις και μπορεί να ζητήσει συμβουλές από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, οποιονδήποτε άλλο πολιτικό ηγέτη, ανώτερους μυστικούς συμβούλους ή οποιονδήποτε επιθυμεί εντός των ορίων της σύνεσης και της προσοχής.
Το τελευταίο καθήκον του κ. Τζόνσον αναμένεται να είναι να πει στην Βασίλισσα ποιο πρόσωπο έχει αρκετή υποστήριξη για να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.
Η κύρια απαίτηση είναι να βρεθεί κάποιος που να μπορεί να έχει την εμπιστοσύνη στην Βουλή των Κοινοτήτων.
Η βασίλισσα συνταγματικά παραμένει πολιτικά ουδέτερη.
Όταν ένας υποψήφιος πρωθυπουργός κληθεί να δει τη βασίλισσα, θα τον ρωτήσει αν θα σχηματίσουν κυβέρνηση. Η πιο συνηθισμένη απάντηση είναι η αποδοχή.
Με πληροφορίες από Associated Press