Κοσμος

Ερείπια το Stonehenge της Αμερικής μετά από έκρηξη (video)

Τι συνέβη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stonehedge

Έκρηξη κατέστρεψε μία από τις πλάκες του Stonehenge της Αμερικής.

Μια έκρηξη νωρίς την Τετάρτη μετέτρεψε σε ερείπια μια από τις πλάκες στο Georgia Guidestones. Πλάνα έδειξαν ένα αυτοκίνητο να φεύγει από το σημείο και οι αρχές διεξάγουν έρευνα. Παρά το γεγονός ότι κατασκευάστηκε το 1980, το μνημείο έχει το παρατσούκλι «America's Stonehenge», μια αναφορά στο προϊστορικό ορόσημο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κατασκευή ύψους 5,8 μέτρων κοντά στο Έλμπερτον, ανατολικά της Ατλάντα, πραγματοποιήθηκε από ένα άτομο ή μια ομάδα με το ψευδώνυμο RC Christian. Στις 22 Μαρτίου 1980, το Georgia Guidestones βάρους 119 τόνων, αποκαλύφθηκε σε ένα πλήθος περίπου 100 ατόμων.

Ένα μέλος του πλήθους, ένας τοπικός πάστορας, δήλωσε αμέσως την πεποίθησή του ότι οι πέτρες χτίστηκαν για λατρεία και λατρεία του διαβόλου λόγω της παρόμοιας εμφάνισής τους με το Στόουνχεντζ.

Σε κάθε πλευρά του κεφαλόλιθου, χαραγμένες σε τέσσερις αρχαίες γλώσσες - τη βαβυλωνιακή σφηνοειδή γραφή, την κλασική ελληνική, τη σανσκριτική και την αιγυπτιακή ιερογλυφική ​​- ήταν οι λέξεις: «Ας είναι αυτοί οι οδηγοί σε μια εποχή της λογικής».

Και γραμμένα σε οκτώ γλώσσες - Αγγλικά, Ρωσικά, Κινέζικα Μανδαρινικά, Αραβικά, Κλασικά Εβραϊκά, Σουαχίλι, Χίντι και Ισπανικά - ήταν κρυπτικές οδηγίες για την ανοικοδόμηση της κοινωνίας μετά το Doomsday:

«Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000 σε διαρκή ισορροπία με τη φύση. Καθοδηγήστε την αναπαραγωγή με σύνεση - βελτιώνοντας τη φυσική κατάσταση και την ποικιλομορφία. Ενώστε την ανθρωπότητα με μια ζωντανή νέα γλώσσα. Κυριαρχήστε το πάθος - την πίστη - την παράδοση - και όλα τα πράγματα με συγκρατημένη λογική. Προστατέψτε τους ανθρώπους και τα έθνη με δίκαιους νόμους και δίκαια δικαστήρια· Αφήστε όλα τα έθνη να αποφανθούν εσωτερικά επιλύοντας εξωτερικές διαφορές σε ένα παγκόσμιο δικαστήριο· Αποφύγετε ασήμαντους νόμους και άχρηστους αξιωματούχους· Ισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα· Βραβεύστε την αλήθεια - ομορφιά - αγάπη - αναζητώντας αρμονία με το άπειρο· Μην είστε καρκίνος στη γη - Αφήστε χώρο στη φύση - Αφήστε χώρο στη φύση».

Ο κρατικός τουριστικός ιστότοπος ExploreGeorgia.org λέει ότι το μνημείο χρησιμεύει «ως αστρονομικό ημερολόγιο και κάθε μέρα το μεσημέρι ο ήλιος λάμπει μέσα από μια στενή τρύπα στη δομή και φωτίζει την ημερομηνία της ημέρας σε ένα χαρακτικό».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.