Κοσμος

NATO: «Οι σύμμαχοι θα στέλνουν όπλα στο Κίεβο για όσο χρειαστεί»

Τι ανακοίνωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
NATO: «Οι σύμμαχοι θα στέλνουν όπλα στο Κίεβο για όσο χρειαστεί»
Όλαφ Σολτς © EPA/Fernando Villar

NATO- σύνοδος κορυφής: Οι σύμμαχοι της Ατλαντικής Συμμαχίας θα στέλνουν όπλα στο Κίεβο για όσο καιρό χρειαστεί, δήλωσε ο Σολτς.

Οι σύμμαχοι του NATO θα συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα για να μπορεί να αμυνθεί απέναντι στη Ρωσία για όσο καιρό χρειαστεί, δήλωσε σήμερα από τη Μαδρίτη ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

«Είναι καλό που οι χώρες που συγκεντρώνονται εδώ, όπως και πολλοί άλλοι, συμβάλλουν ώστε η Ουκρανία να μπορεί να αμυνθεί - παρέχοντας οικονομικά μέσα, ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και παρέχοντας τα όπλα που χρειάζεται επειγόντως η Ουκρανία», δήλωσε ο Σολτς προσερχόμενος στις συνομιλίες κατά την δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στην ισπανική πρωτεύουσα.

«Το μήνυμα είναι: θα συνεχίσουμε να το κάνουμε - και να το κάνουμε εντατικά - για όσο καιρό χρειαστεί, για να μπορεί η Ουκρανία να αμυνθεί», πρόσθεσε.

ΝΑΤΟ - Μητσοτάκης: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το νέο δόγμα»

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο RECINTO FERIAL IFEMA της Μαδρίτης, για να πάρει μέρος στις διήμερες εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί στο νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, το οποίο θα υιοθετήσουμε σε λίγο, στην εισαγωγή του συμπεριλαμβάνεται η προστασία της κυριαρχίας της εδαφικής ακεραιότητας, του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως αξιακό πλαίσιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η Συμμαχία μας».

Πριν την έναρξη των εργασιών θα γίνει η τελετή υποδοχής από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ και θα ακολουθήσει η οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.