Κοσμος

G7: Τέλος στις εισαγωγές ρωσικού χρυσού

Η ατζέντα της συνόδου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
G7: Η Βρετανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού
Χρυσός © ΕPA Pool

G7: Η Βρετανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού.

Η Βρετανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού στο πλαίσιο νέων κυρώσεων που θα επιβάλουν στη Ρωσία σε απάντηση για την εισβολή της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, πριν από την σύνοδο κορυφής της G7 που αρχίζει σε λίγες ώρες στη Γερμανία.

«Τα μέτρα αυτά θα πλήξουν άμεσα τους Ρώσους ολιγάρχες και θα επιτεθούν στην καρδιά της πολεμικής μηχανής του Πούτιν» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος θα μετάσχει στην τριήμερη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στις Βαυαρικές Άλπεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που είχε αποκλειστεί από την G8 το 2014, έπειτα από τη μονομερή προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, εξακολουθεί να ρίχνει βαριά την σκιά του πάνω από τις εξελίξεις, πλέον λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Στη φετινή Σύνοδο της ομάδας των G7, που διεξάγεται μεταξύ 26 και 28 Ιουνίου στον Έλμαου της Βαυαρίας, η γερμανική προεδρία, εκτός από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει επίσης προσκαλέσει ηγέτες χωρών που πατούν σε δύο βάρκες, λόγω των οικονομικών δεσμών τους με τη Ρωσία, όπως είναι η Νότια Αφρική και η Ινδία. Σύμφωνα με το γερμανικό σκεπτικό, αυτές οι δύο χώρες δεν πρέπει να οδηγηθούν ακόμη πιο βαθιά στην αγκαλιά του Κρεμλίνου, ενώ παράλληλα έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και στην παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία του κλίματος.

Στη συνάντηση των G7 έχουν, επίσης, προσκληθεί η Αργεντινή, η Ινδονησία (που ασκεί επί του παρόντος την προεδρία της G20) και η Σενεγάλη ως προεδρεύουσα της Αφρικανικής Ένωσης.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν πρόκειται να δώσει το «παρών» στην τριήμερη Σύνοδο της Βαυαρίας, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα κυριαρχήσει στις συνομιλίες.

Η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία, η κούρσα των εξοπλισμών, οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, η στάση του ΝΑΤΟ και κυρίως οι κρίσεις που απειλούν την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια αλλά και την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, πρόκειται να απασχολήσουν τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Ιταλίας, του Καναδά και της Μεγάλης Βρετανίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.