Κοσμος

H Γερμανία εισάγει εργαζομένους για τα αεροδρόμια της από την Τουρκία

Πόσες πτήσεις έχουν ακυρωθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανία: Γιατί «εισάγει» εργαζόμενους – Πρώτη επιλογή η Τουρκία
Αεροδρόμιο - Lufthansa © Artur Tumasjan/Unsplash

Γερμανία: Στρέφεται στην Τουρκία για προσωπικό για τα αεροδρόμια της.

Ακόμα μια μέρα «χάους» αντιμετώπισαν το Σάββατο οι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ με την ταλαιπωρία να είναι τεράστια. Η κατάσταση είναι τόσο προβληματική με την Lufthansa να εκτιμά ότι οι πτητικές λειτουργίες δεν θα επανέλθουν στο κανονικό τους πρόγραμμα έως το 2023.

Το φαινόμενο έχει πάρει πανευρωπαϊκές διαστάσεις, καθώς οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα αεροδρόμια δεν δύνανται να χειριστούν τις ροές των επιβατών εξαιτίας του μειωμένου προσωπικού, την ώρα που η ζήτηση για ταξίδια ανακάμπτει με το τέλος των περισσότερων περιορισμών για την πανδημία.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία ακύρωσε 2.200 εσωτερικά και ευρωπαϊκά δρομολόγια για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Bloomberg. Έρχονται να προστεθούν στις 900 ακυρώσεις που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η μετοχή της Lufthansa υποχωρεί έως και 3,3% στη Φρανκφούρτη.

Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό που παρουσιάζονται στα αεροδρόμια της Γερμανίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις πολλών ωρών ή ακόμη και να ακυρώνονται πτήσεις, ανάγκασε την κυβέρνηση να επιτρέψει την απασχόληση ξένων εργαζόμενων προκειμένου να καλυφθεί μέρος των ελλείψεων.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας η Bild am Sonntag, η οποία επικαλείται τους υπουργούς Εσωτερικών, Μεταφορών και Εργασίας.

Τα υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας και Μεταφορών της Γερμανίας θα ξεκινήσουν μια κοινή εκστρατεία για την απασχόληση ξένων υπαλλήλων στα γερμανικά αεροδρόμια, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι οι ελλείψεις στα αεροδρόμια ανέρχονται στους 2.000 με 3.000 υπαλλήλους.

Η εκστρατεία στοχεύει να φέρει έναν τετραψήφιο αριθμό ειδικευμένων εργαζομένων από την Τουρκία, οι οποίοι θα μπορούσαν να απασχοληθούν για μερικούς μήνες αρχής γενομένης από τον Ιούλιο.

Ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χέιλ, ανέφερε ότι οι εργοδότες θα πρέπει να πληρώνουν τους εργαζόμενους βάσει των συλλογικών συμβάσεων και να τους παρέχουν αξιοπρεπή διαμονή για κάποιο διάστημα. «Θέλουμε να αποκλείσουμε οποιαδήποτε μορφή κοινωνικού ντάμπινγκ και εκμετάλλευσης», δήλωσε ο Χέιλ στην Bild.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.