- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γαλλία: Οι Ρεπουμπλικάνοι λένε «όχι» σε Μακρόν για συγκυβέρνηση
Σε τι μπορεί πλέον να ελπίζει ο Γάλλος πρόεδρος
Στη Γαλλία οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θέλουν συγκυβέρνηση με την παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν. Τι δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Κριστιάν Ζακόμπ.
Οι Ρεπουμπλικάνοι, το κόμμα της παραδοσιακής δεξιάς τη Γαλλία, απέκλεισαν σήμερα το ενδεχόμενο να συνασπιστούν με τους κεντρώους του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ή να συνάψουν κάποια συμφωνία συνεργασίας, μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, στις οποίες καμία παράταξη δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση.
Εκτός από κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, οι βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων, που συνεδρίασαν σήμερα για να συζητήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, είχαν ήδη απορρίψει μια συμφωνία συνεργασίας με τον Μακρόν. Οι αναλυτές όμως εκτιμούν ότι ίσως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρέχουν στήριξη, κατά περίπτωση, στα νομοσχέδια της κυβέρνησης.
Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων Κριστιάν Ζακόμπ επανέλαβε σήμερα ότι αντιτίθεται στη σύναψη οποιασδήποτε συμφωνίας με τον Μακρόν. «Είχαμε μόλις τώρα μια συζήτηση και αυτό που σας λέω εδώ είναι η σχεδόν ομόφωνη θέση μας, που αντικατοπτρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία» είπε στους δημοσιογράφους, καθώς αποχωρούσε από τη συνεδρίαση.
Η παράταξη Ensemble! («Μαζί») του Μακρόν και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν παραπλήσια προγράμματα σε ό,τι αφορά την οικονομία. Για παράδειγμα, θέλουν και οι δύο να αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης και στηρίζουν την πυρηνική ενέργεια. Αν συνεργάζονταν, θα είχαν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στη Γαλλία.
Όταν ρωτήθηκε για πιθανές αποσκιρτήσεις από τους Ρεπουμπλικάνους, ο Ζακόμπ είπε ότι οι βουλευτές του «έκαναν μαζί προεκλογική εκστρατεία και θα παραμείνουν μαζί χωρίς δυσκολία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως η Meta, που βασίζονται κυρίως στο κοινωνικό δίκτυο φίλων και ακολούθων
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Η κατάχρηση φαίνεται ότι έγινε μέσω πλαστών συμφωνητικών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Βαφέι Σάνι συνελήφθη το 2020 για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες
Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.