- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Δεν υπάρχουν λεφτά για τσάι από τρίτες χώρες, προειδοποιεί υπουργός στο Πακιστάν, ζητώντας από τους πολίτες να μειώσουν τα φλυτζάνια που πίνουν την ημέρα.
Τα ειρωνικά σχόλια των συμπατριωτών του προκάλεσε ένας υπουργός στο Πακιστάν, όταν τους κάλεσε να μειώσουν την κατανάλωση τσαγιού για να περιοριστούν οι εισαγωγές και να εξοικονομηθεί συνάλλαγμα, το οποίο χρειάζεται κατεπειγόντως η χώρα.
Το Πακιστάν είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας τσαγιού παγκοσμίως. Κάθε χρόνο αγοράζει τσάι ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως από την Κένυα.
Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρή οικονομική κρίση, καθώς μειώνονται τα συναλλαγματικά αποθέματα που χρησιμοποιούνται για τις εισαγωγές και την αποπληρωμή του υψηλού χρέους της. Ο πληθωρισμός καλπάζει και το νόμισμα, η ρουπία, υποτιμάται συνεχώς. «Καλώ επομένως το έθνος να μειώσει την κατανάλωση τσαγιού σε ένα με δυο φλιτζάνια (την ημέρα), επειδή το τσάι που εισάγουμε, πληρώνεται με πίστωση» ξεκαθάρισε ο Αχσάν Ικμπάλ, ο υπουργός Χωροταξίας και Ανάπτυξης.
Σάλος στο Πακιστάν με τη δήλωση του υπουργού για το τσάι
Η δήλωσή του προκάλεσε την αγανάκτηση πολλών στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. «Γιατί να μειώσουμε την κατανάλωση τσαγιού; (…) Το πληρώνουμε από την τσέπη μας, όχι με λεφτά της κυβέρνησης» σχολίασε ο Τζαν Μουχάμαντ, ένας επαγγελματίας οδηγός που λέει ότι καθημερινά πίνει καμιά 20αριά φλιτζάνια «για να μην κοιμηθεί στο τιμόνι».
Σιγοπίνοντας το τσάι του στην αγορά της Αμπάρα, στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, ο αρτοποιός Μουχάμαντ Ιμπραχίμ παραδέχτηκε ότι και εκείνος καταναλώνει γύρω στα 10 φλιτζάνια ημερησίως. «Είμαι εθισμένος», είπε χαριτολογώντας.
Εκεί κοντά, ο καθηγητής πανεπιστημίου Τανβίρ Ικμπάλ, που έπινε το τσάι του μαζί με τα τέσσερα παιδιά του, είπε ότι δεν διαφωνεί με την πρόταση του υπουργού. «Αλλά πώς θα μειώσουν την κατανάλωση τσαγιού αφού είναι το ποτό που σερβίρεται σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις;» αναρωτήθηκε.
Οι Πακιστανοί πίνουν κάθε είδους τσάι, με όλους τους δυνατούς τρόπους -μαύρο, πράσινο, ζεστό, κρύο, με ζάχαρη ή με γάλα.
«Η κυβέρνηση αύξησε τις δαπάνες της. Κυκλοφορούν με μεγάλα αυτοκίνητα, με όλο το πρωτόκολλο, ενώ εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να πίνουμε τσάι. Δεν είναι καλό να μας το πάρουν, δεν πρέπει να το κάνουν αυτό» διαμαρτυρήθηκε ο Μουχάμαντ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις