- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ουκρανία: «Διαπραγματεύσεις αν η Ρωσία εγκαταλείψει την υποκρισία»
«Δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη»


Ουκρανία: «Διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν αν η Ρωσία εγκαταλείψει την υποκρισία», λέει ο σύμβουλος του Ζελένσκι.
Διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας μπορούν να πραγματοποιηθούν όταν η επιτιθέμενη χώρα αποκηρύξει την υποκρισία, αποχωρήσει από το νότιο τμήμα της χώρας και αποσύρει τα στρατεύματά της, δήλωσε χθες Σάββατο ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«“Η Ουκρανία αρνείται να διαπραγματευτεί”, για ακόμη μια φορά η Μόσχα ψεύδεται. Πραγματικές διαπραγματεύσεις είναι πιθανές αν η Ρωσία αποκηρύξει την υποκρισία (άλλα να λέει κι άλλα να κάνει), αποχωρήσει από το νότιο τμήμα της χώρας και αποσύρει τα στρατεύματά της. Μέχρι τότε, μια διαφορετική “αντιπροσωπεία”... διαπραγματεύεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου», έγραψε ο Ποντολιάκ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Νωρίτερα χθες, ο Ποντολιάκ είχε υπογραμμίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην όποια συμφωνία με τη Ρωσία και ότι η εισβολή της Μόσχας μπορεί να σταματήσει μόνο με τη βία.
Ουκρανια: Κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζήτησαν Σολτς και Μακρόν από τον Πούτιν
Υπενθυμίζεται ότι κατά την τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 80 λεπτών, με κεντρικό θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, που είχαν από κοινού ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησαν από τον Ρώσο πρόεδρο:
- Άμεση κατάπαυση του πυρός και
- απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία.
Παράλληλα, κάλεσαν τον Ρώσο πρόεδρο να συμμετάσχει σε σοβαρές απευθείας διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να εξευρεθεί διπλωματική λύση. Επιπλέον, ζήτησαν από τον Πούτιν να διασφαλίσει τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης του άμαχου πληθυσμού.
Από τη μεριά του ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι θα μεταχειρίζεται τους αιχμαλώτους σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, ιδίως τη Σύμβαση της Γενεύης, και θα επιτρέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού.
Την ίδια στιγμή ο καγκελάριος Σολτς και ο πρόεδρος Μακρόν αναφέρθηκαν ακόμη στην παγκόσμια επισιτιστική κατάσταση, η οποία είναι ιδιαίτερα τεταμένη ως αποτέλεσμα του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της καγκελαρίας, ο πρόεδρος Πούτιν διαβεβαίωσε ότι θα επιτρέψει την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία, ειδικά διά θαλάσσης.
Επιπλέον, δεσμεύθηκε ότι το άνοιγμα της ζώνης των ναρκοπεδίων που δημιουργήθηκαν για την προστασία των ουκρανικών λιμανιών, θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την εξαγωγή των σιτηρών και όχι για στρατιωτικές επιθετικές ενέργειες.
Οι τρεις ηγέτες, καταλήγει η καγκελαρία, συμφώνησαν ακόμη στον κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη και την εφαρμογή της σχετικής συμφωνίας που θα σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων
Το έργο τους τιμήθηκε σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά εξόργισε το καθεστώς της Τεχεράνης
Πώς συνέβη το ατύχημα με το σπάνιο είδος πιγκουίνου που κινδυνεύει με εξαφάνιση
Ενίσχυση σε άμυνα και πυρομαχικά - Συνεχίζεται η πίεση στη Ρωσία
Γάλλοι ξενοδόχοι καταγράφουν επιβράδυνση της ζήτησης τόσο για επαγγελματικά όσο και για ταξίδια αναψυχής
Μετά το περιστατικό με αθλήτρια που αρνήθηκε να την αντιμετωπίσει
Οι αρχές της χώρας προχωρούν τακτικά και σε δημόσιες μαστιγώσεις
Στόχος είναι, όπως τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, η ενίσχυση της αμερικανικής παραγωγής
Αυξάνονται οι ανησυχίες για τις αρνητικές επιπτώσεις των smartphones στην ψυχική υγεία των παιδιών
«Η πορεία που ακολουθούσαμε πριν ήταν απλώς μη βιώσιμη», δηλώνει ο Τζόρνταν Μπέλφορτ
Τραγικός ο θάνατος για την 5μελή οικογένεια και τον πιλότο
Θα διαθέτουν ψηφιακό διαβατήριο προϊόντος - Ευρύτερη πληροφόρηση στους καταναλωτές
«Απώλεια εμπιστοσύνης στην ηγετική της ικανότητα» μετά την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου
Ο Ρωμιός της Πόλης είναι τρόπος ζωής, υπογράμμισε στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Ο Λοράν Βιντινιέ καταδικάστηκε σε φυλάκιση για παραβίαση του νόμου περί «ξένων πρακτόρων»
Καλλιτεχνική διαμαρτυρία κατά της πολιτικής επιρροής του δισεκατομμυριούχου
Η νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών
Οι τελευταίες φωτό της οικογένειας και του πιλότου που βρήκαν τραγικό θάνατο
Η Κίνα δεν μπορεί να κερδίσει έναν εμπορικό πόλεμο, ωστόσο μπορεί να φθείρει τις ΗΠΑ –και τον Τραμπ προσωπικά– ανεπανόρθωτα
Η δίκη του υψηλόβαθμου Ναζί που έπαιξε κεντρικό ρόλο στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.