Κοσμος

ΗΠΑ: Συντριπτική ήττα του Τραμπ στις προκριματικές εκλογές της Τζόρτζια

Οι υποψήφιοι που στήριζε για κυβερνήτης και υπουργός των εξωτερικών ηττήθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ © EPA Pool

Οι υποψήφιοι που στήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ στα προκριματικά για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για ανώτατοι αξιωματούχοι της Τζόρτζια έχασαν με μεγάλες διαφορές.

Ο απερχόμενος κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ και ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Μπραντ Ράφενσπεργκερ νίκησαν τους υποστηριζόμενους από τον Ντόναλντ Τραμπ στα προκριματικά των Ρεπουμπλικάνων - ένα πλήγμα στις προσπάθειες του πρώην προέδρου να τους τιμωρήσει επειδή αρνήθηκαν να τον βοηθήσουν να ανατρέψει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020.

«Οι ήττες υποψηφίων που υποστηρίζονται από τον πρώην πρόεδρο σε μία από τις πέντε πολιτείες που διεξάγουν προκριματικές εκλογές την Τρίτη αποτελεί σημάδι ότι οι ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι θέλουν να προχωρήσουν στην εποχή χωρίς τον Τραμπ» σχολιάζει το CNN. 

Ο Κεμπ θα αντιμετωπίσει τη Δημοκρατική Στέισι Έιμπραμς, η οποία κατέβηκε χωρίς αντίπαλο στις προκριματικές εκλογές της Τρίτης, σε μια επανάληψη της κούρσας τους το 2018, την οποία η Έιμπραμς έχασε οριακά.

Ο κυβερνήτης δεν αναφέρθηκε ρητά στον Τραμπ στη νικητήρια ομιλία του το βράδυ της Τρίτης. «Ακόμη και στη μέση μιας δύσκολης προκριματικής διαδικασίας, οι συντηρητικοί σε ολόκληρη την πολιτεία μας δεν άκουσαν τον θόρυβο», είπε ο κυβερνήτης σε μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές του στο College Football Hall of Fame στο κέντρο της Ατλάντα. «Δεν αποπροσανατολίστηκαν- γνώριζαν το ρεκόρ μας στον αγώνα και τη νίκη για τους σκληρά εργαζόμενους πολίτες της Τζόρτζια».

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2020, ο Μπάιντεν έγινε ο πρώτος Δημοκρατικός υποψήφιος που επικράτησε στην Πολιτεία αυτήν από το 1992. Ο Τραμπ κατηγόρησε τόσο τον Ραφενσμπέργκερ όσο και τον Κεμπ (και οι δύο είναι Ρεπουμπλικάνοι) ότι δεν έκαναν αρκετά για να τον βοηθήσουν να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Προέτρεψε μάλιστα τον υπουργό Εσωτερικών να παραιτηθεί. Ο Τραμπ φέρεται να πίεσε τον Ρεπουμπλικάνο αξιωματούχο να του «βρει» περισσότερες ψήφους για να ανατραπεί το σε βάρος του εκλογικό αποτέλεσμα. 

Είχε επίσης τηλεφωνήσει στον Κεμπ, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020 και τον πίεσε να συγκαλέσει μια ειδική συνεδρίαση του τοπικού Κογκρέσου για να ανατρέψει το αποτέλεσμα ενώ αργότερα τηλεφώνησε σε έναν άλλον αξιωματούχο και του ζήτησε «να βρει την απάτη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.