- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Την άποψη πως η λιτότητα που εφαρμόζεται στην ευρωζώνη δεν είναι «υπερβολική», εξέφρασε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας παράλληλα πως «αυτή τη στιγμή» είναι «λάθος συζήτηση» να μιλάμε για το ενδεχόμενο ισορροπητικών υποχωρήσεων.
«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μία πολιτική υπερβολικής λιτότητας στη ζώνη του ευρώ! Πολλά έχουν ήδη επιτευχθεί στη νομισματική ένωση και σήμερα ο ρυθμός μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος μας φαίνεται κατάλληλη σε κάθε χώρα», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα Δευτέρα στη γαλλική εφημερίδα Les Echos.
Αναφερόμενη μάλιστα συγκεκριμένα στη Γαλλία, που έχει υπάρξει υπέρμαχος της εφαρμογής αναπτυξιακών πολιτικών στην ευρωζώνη, η επικεφαλής του Ταμείου κάλεσε το Παρίσι να εφαρμόσει τις «ειλικρινά και σύντομα απολύτως δομικές μεταρρυθμίσεις» για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την ενίσχυση της ανάπτυξης.
Το κάλεσμα Λαγκάρντ ήλθε λίγες εβδομάδες αφότου η κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τους δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς στόχους για το 2014 και το 2015 ύστερα από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία δεν κατέγραψε ανάπτυξη για δεύτερο συναπτό τρίμηνο.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν παρέλειψε ωστόσο να επικρίνει και τη Γερμανία, σημειώνοντας πως το Βερολίνο έχει το «δημοσιονομικό περιθώριο» να αυξήσει τη δημόσιες επενδύσεις για τη χρηματοδότηση δημόσιων έργων, ιδιαίτερα για τη συντήρηση υποδομών.
Τόνισε επίσης πως η Γερμανία θα μπορούσε να «συμβάλει στην ανάκαμψη της Ευρώπης» αυξάνοντας του μισθούς του εργατικού δυναμικού της, κίνηση που θα επέτρεπε στους Γερμανούς να «τροφοδοτήσουν» την κατανάλωση.