Ρωσία: 12 νέες βάσεις προς δυσμάς ως απάντηση στην επέκταση του ΝΑΤΟ
«Λαμβάνουμε επαρκή αντίμετρα» είπε ο Υπουργός Άμυνας


Ο Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα δημιουργήσει νέες στρατιωτικές βάσεις στα δυτικά για να αντιμετωπίσει την ενίσχυση του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της.
Στη δημιουργία βάσεων και τον σχηματισμό νέων στρατιωτικών μονάδων προχωρά η Ρωσία στα δυτικά της σύνορα, επικαλούμενη απειλές μετά τα αιτήματα Φινλανδίας και Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, μέχρι το τέλος του έτους, η Ρωσία θα σχηματίσει 12 στρατιωτικές μονάδες και υπομονάδες στα δυτικά της χώρας λόγω νέων απειλών. Η Μόσχα λαμβάνει «επαρκή αντίμετρα», δήλωσε ο Σόιγκου σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Σόιγκου αναφέρθηκε επίσης στις επιχειρήσεις της Ρωσίας στο Ντονμπάς. Όπως είπε, η ρωσική «απελευθέρωση» της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, περισσότερα εδάφη έχουν καταληφθεί από την Ουκρανία από τους αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και τις δυνάμεις της.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο εργοστάσιο Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, ο Σόιγκου είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί στις δυνάμεις του Κρεμλίνου σχεδόν 2.000 στρατιώτες. Ο αιρθμός αυτός δεν διαφέρει πολύ από την εκτίμηση που έδωσε νωρίτερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το οποίο περίπου 1.700 στρατιώτες είναι πιθανό να έχουν καταθέσει τα όπλα τους στην τεράστια βιομηχανική περιοχή.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο βιβλίο αποκαλύπτει σκοτεινές πτυχές της αποικιοκρατικής κληρονομιάς
Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 ετών λόγω κριτικής για την εισβολή στην Ουκρανία
Δείτε τις αναρτήσεις τους στα social media
Ο δημοσιογράφος του Reuters, έντονα επικριτικός με τον αμερικανό πρόεδρο, μιλάει για όλα
«Mήπως ήρθε η ώρα για τον πρώτο Αφρικανό πάπα στη σύγχρονη εποχή» αναρωτιέται το Politico
Καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση απειλεί την ανεξαρτησία του Χάρβαρντ
Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε προτείνει το 2019 τον Κέβιν Φάρελ για τον ρόλο αυτό
Το 14% του πληθυσμού του εβραϊκού κράτους ενδιαφέρεται περισσότερο για τη θρησκεία παρά για το «έθνος»
Οι περισσότεροι Αμερικανοί διαφωνούν με τις θέσεις του προέδρου
Από τα πρώτα διατάγματα στους δασμούς
«Ένας Πάπας που έκανε τα πράγματα διαφορετικά»
Καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «θέλει να πάρει τον έλεγχο ακαδημαϊκών αποφάσεων»
Τα ταξίδια και το... μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο
Το Σαββατοκύριακο αναμένεται η κηδεία του εκλιπόντα ποντίφικα
Νέα συνάντηση Ουκρανών, Ευρωπαίων και ΗΠΑ στο Λονδίνο την Τετάρτη
Η ανακοίνωση του Βατικανού
Η επόμενη μέρα στο Βατικανό και η διαδικασία της διαδοχής
Για άγνωστους λόγους ο κινητήρας αεροσκάφους της Delta Air Lines τυλίχθηκε στις φλόγες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.