- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να κρατούν το 10% της Λουγκάνσκ, διαβεβαιώνει ο περιφερειάρχης της.
Παρά τις σφοδρές επιθέσεις της Ρωσίας, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να ελέγχει περίπου το ένα δέκατο της περιφέρειας Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τον επικεφαλής των τοπικών αρχών.
Ο περιφερειάρχης Σερχίι Χαϊντάι είπε χθες Κυριακή ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν μπορέσει να καταλάβουν τα περίχωρα των πόλεων Ρουμπίζνε, Σεβεροντονιέτσκ και Λισιτσάνσκ.
Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η Μόσχα υποστήριξε πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν προελάσει στα διοικητικά όρια της Λουγκάνσκ, με τη βοήθεια των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Ο Γκαϊντάι απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό κάνοντας λόγο για αποκυήματα «φαντασίας».
Στην περιφέρεια Ντονέτσκ, επίσης στην ανατολική Ουκρανία, τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σε ρωσικές επιθέσεις χθες, ανέφεραν οι αρχές.
Αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, οι εχθροπραξίες επικεντρώνονται στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα της χώρας.
Οι φιλορώσοι αυτονομιστές διεκδικούν όλα τα εδάφη των αυτοανακηρυγμένων λαϊκών δημοκρατιών του Ντονετσκ και του Λουγκάνσκ, που αναγνωρίστηκαν από τη Μόσχα ως ανεξάρτητες κρατικές οντότητες λίγα 24ωρα πριν από την εισβολή.
«Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί»
Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε χθες Κυριακή ότι για να αρχίσει διάλογος με τη Μόσχα, η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να βομβαρδίζει την Ουκρανία.
«Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή όχι μόνο να συνομιλήσουμε, αλλά επιτέλους να σταματήσουμε τους σκοτωμούς», είπε η κυρία Μπέρμποκ έπειτα από τη σύνοδο των ΥΠΕΞ του NATO στο Βερολίνο χθες Κυριακή. «Όμως για να γίνει αυτό, οι βομβαρδισμοί πρέπει να σταματήσουν», πρόσθεσε.
Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας επέκρινε εξάλλου τη Ρωσία διότι ανακάλεσε μονομερώς της Ιδρυτικής Πράξης Αμοιβαίων Σχέσεων, Συνεργασίας και Ασφάλειας Μεταξύ του NATO και της Ρωσικής Ομοσπονδίας (1997), υπογραμμίζοντας πως αυτή ακριβώς η συμπεριφορά είναι ο λόγος που η Ατλαντική Συμμαχία ενισχύει την ανατολική της πτέρυγα.
Στο κείμενο, το NATO δεσμευόταν να μην αναπτύξει «μεγάλες μάχιμες δυνάμεις» στην ανατολική του πτέρυγα, κάτι όμως συνδεδεμένο καθαρά με τη διατήρηση σταθερού περιβάλλοντος ασφαλείας.