Ουάσινγκτον: Οι καμπάνες του καθεδρικού ναού ήχησαν πένθιμα χίλιες φορές για τα θύματα του κορωνοϊού
Για τους 1 εκατομμύριο νεκρούς της πανδημίας


ΗΠΑ: Στην Ουάσινγκτον, καμπάνες ηχούν πένθιμα 1.000 φορές για τους 1 εκατομμύριο νεκρούς της πανδημίας.
Οι καμπάνες του εθνικού καθεδρικού ναού της Ουάσινγκτον ήχησαν πένθιμα χίλιες φορές χθες Δευτέρα σε απότιση φόρου τιμής στα θύματα του κορωνοϊού, καθώς οι ΗΠΑ οδεύουν να ξεπεράσουν το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου θανάτων εξαιτίας της πανδημίας.
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που μετρά επισήμως τους περισσότερους νεκρούς στον πλανήτη λόγω της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός, μπροστά από τη Βραζιλία, την Ινδία ή τη Ρωσία. Χθες Δευτέρα, οι θάνατοι ήταν πάνω από 995.000, τουλάχιστον σύμφωνα με τους αριθμούς που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα πως το ορόσημο όδευε να ξεπεραστεί ή ξεπεράστηκε ήδη.
Η καμπάνα του καθεδρικού ναού άρχισε να ηχεί περί τις 18:00 (ώρα Ουάσινγκτον· 01:00 ώρα Ελλάδας). Κάθε χτύπος αντιπροσώπευε 1.000 ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Ο πένθιμος ήχος της καμπάνας είχε ακουστεί κι όταν οι ΗΠΑ ξεπέρασαν προηγούμενα τραγικά ορόσημα, για παράδειγμα τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν η χώρα θρηνούσε πλέον 200.000 νεκρούς.
«Σήμερα το έθνος μας ξεπέρασε έναν τραγικό σταθμό: ένα εκατομμύριο Αμερικανοί πέθαναν εξαιτίας της COVID-19», συνόψισε ο πρεσβύτερος του καθεδρικού ναού, ο αιδεσιμότατος Ράντολφ Μάρσαλ Χόλεριθ, προτού αρχίσουν να ηχούν οι καμπάνες.
Οι ΗΠΑ καταγράφουν εδώ και αρκετές εβδομάδες άνοδο των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, μετά την άρση της υποχρέωσης να χρησιμοποιούνται μάσκες, κάτι που πλέον απλά συστήνεται στους κλειστούς χώρους για τους περισσότερους.
Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας επιβραδύνθηκε τους τελευταίους μήνες. Το όριο των 900.000 θανάτων ξεπεράστηκε τον Φεβρουάριο, πριν από τρεις μήνες. Εκείνο των 800.000 τον Δεκέμβριο, ενάμισι μήνα νωρίτερα.
Όταν είχε ξεπεραστεί το ορόσημο του μισού εκατομμυρίου νεκρών, τον Φεβρουάριο του 2021, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε μιλήσει για απολογισμό πιο βαρύ απ’ ό,τι αυτοί «του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, του Δεύτερου Παγκοσμίου και του Πολέμου του Βιετνάμ μαζί».
Συνολικά, η πανδημία του νέου κορωνοϊού στοίχισε τη ζωή σε 13-17 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από την 1η Ιανουαρίου 2020 ως την 31η Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιοποίησε πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περίπου 170 ξένες αντιπροσωπείες στην Αιώνια Πόλη για το τελευταίο αντίο στον ποντίφικα
Ο Τραμπ υποστήριξε ότι δεν γίνεται να λύνονται στα δικαστήρια οι υποθέσεις καθενός από τους υπό απέλαση μετανάστες
«Έρχεται αποκλιμάκωση της κατάστασης πολύ σύντομα», τόνισε ο Σκοτ Μπέσεντ
Με την προϋπόθεση να «παγώσει» η γραμμή του μετώπου
«Δεν θα αναγνωρίσουμε ντε γιούρε τη ρωσική κατοχή της Κριμαίας», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Οι εκπρόσωποι της Ευρώπης και ιδίως της Ιταλίας είναι λιγότεροι από το παρελθόν
Το Βατικανό αποκαλύπτει όσα δήλωσε ο ποντίφικας πριν φύγει από τη ζωή
Το ζήτημα καταδίωκε τον ποντίφικα σε όλη τη διάρκεια της ηγεσίας του στην Καθολική Εκκλησία
Παρόντες και ο Φελίπε της Ισπανίας με τη σύζυγό του Λετίθια
Στόχος είναι η μείωση του προϋπολογισμού της υπηρεσίας κατά 65%
Στο παρελθόν η περιοχή έχει βρεθεί στο στόχαστρο ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών
Η Σεούλ έχει συστήσει ειδική ομάδα εργασίας για την προστασία των εγχώριων εταιρειών
Το ΔΝΤ προειδοποιεί για ύφεση και καλεί σε παγκόσμια δράση ενάντια στον προστατευτισμό
«Άφησε πίσω του ένα φως που δεν σβήνει», δήλωσε για τον Ποντίφικα ο διάσημος σκηνοθέτης
5 εκατ. ευρώ για την υποδοχή των προσκυνητών και τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας
Το Police Cyborg 1.0 είναι ικανό για αναγνώριση προσώπων και «έξυπνο» εντοπισμό απειλών
Η πιο φονική επίθεση στην περιοχή εδώ και σχεδόν ένα χρόνο
266ος Πάπας, Επίσκοπος Ρώμης, επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ανώτατος άρχοντας του ανεξάρτητου κράτους-πόλεως του Βατικανού ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος
Οι συμβολισμοί πίσω από το τελετουργικό καταστροφής του πολύτιμου κοσμήματος
Στη Ρώμη ο Ντόναλντ Τραμπ - Θα απουσιάσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.