- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Φερντινάντ Μάρκος Τζ. διατηρεί το ευρύ προβάδισμά του στην καταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές των Φιλιππίνων με καταμετρημένο το 61% των ψηφων.
Ο Φερντινάντ Μάρκος ο νεότερος διατηρεί το ευρύ προβάδισμά του στην καταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές των Φιλιππίνων με καταμετρημένο το 61% των ψηφοδελτίων, όπως δείχνουν ανεπίσημα στοιχεία της εκλογικής επιτροπής.
Ο Μάρκος συγκεντρώνει 20 εκατομμύρια ψήφους έναντι 9,49 εκατομμυρίων της κυριότερης αντιπάλου του, νυν αντιπροέδρου της χώρας, Λένι Ρομπρέδο, σύμφωνα με ανεπίσημη καταμέτρηση της εκλογικής επιτροπής που μεταδίδεται απευθείας από τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Αρκεί ένας υποψήφιος να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από τους αντιπάλους του για να κερδίσει τις εκλογές.
Στη δε κάλπη για το αξίωμα της αντιπροεδρίας, που στις Φιλιππίνες εκλέγεται ξεχωριστά από τον πρόεδρο, η Σάρα Ντουτέρτε Κάρπιο (κόρη του σημερινού προέδρου), που κατεβαίνει με κοινή σημαία με τον Μάρκος, ηγείται με 55%.
Καταλυτική άλλωστε στη δημοτικότητα που γνωρίζει ο υιός Μάρκος είναι η στήριξη που του προσφέρει ο σημερινός πρόεδρος και το ότι κατεβαίνει με υποψήφια αντιπρόεδρό του την κόρη του.
Γιος του στυγνού δικτάτορα Μάρκος και της Ιμέλντα
Η δημοκρατία στις Φιλιππίνες αποκαταστάθηκε το 1986 με την ανατροπή του πατέρα του Φέρντιναντ Μάρκος από λαϊκή εξέγερση. Ο δικτάτορας εγκατέλειψε τη χώρα και πέθανε στην εξορία, στη Χονολουλού, το 1989.
Ο πρώην γερουσιαστής Μάρκος έχει χαρακτηρίσει τη δικτατορία ως «εποχή ευημερίας και εκσυγχρονισμού», κάτι σαν χρυσό αιώνα της χώρας, απαξιώνοντας τα εγκλήματα των χρόνων διακυβέρνησης του πατέρα του. «Ο πατέρας μου ήταν ένας μεγάλος αρχηγός, μια πολιτική ευφυΐα... Η μητέρα μου (σ.σ.: η Ιμέλντα, αυτή με τα 1.000 ζευγάρια παπούτσια) είναι η ύπατη πολιτικός της δυναστείας», έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, περισσότερα από 3.250 άτομα ήταν θύματα εξωδικαστικών εκτελέσεων, πάνω από 35.000 βασανίστηκαν και κάπου 70.000 σύρθηκαν στις φυλακές στη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου που επέβαλε ο Μάρκος το 1972-1986. Ο δικτάτορας Μάρκος και η σύζυγός του Ιμέλντα επιπλέον έχουν διερευνηθεί και δικαστεί για σωρεία υποθέσεων διαφθοράς, έχοντας καταχραστεί κάπου 10 δισ. δολάρια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ενώ η χώρα βυθιζόταν στο χρέος που πέρασε από τα 2 δισ. στα 30 δισ. δολάρια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ