- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Λευκωσία: Κρέμασαν γατάκια και έγραψαν με το αίμα τους σε τοίχους σχολείου
Τι καταγγέλλει το Κίνημα Οικολόγων Κύπρου


Λευκωσία: Άγνωστοι έβαψαν με σπρέι γατάκια, έγραψαν με το αίμα τους σε τοίχους και τα κρέμασαν σε σχολείο.
Το Κίνημα Οικολόγων Κύπρου καταγγέλλει ότι σε σχολείο της Λευκωσίας άγνωστοι έβαψαν με σπρέι γατάκια, χρησιμοποίησαν το αίμα τους για να γράψουν στους τοίχους και τα κρέμασαν. Πρόκειται για τη γάτα και τα γατάκια που πρόσφατα είχε γεννήσει, τα οποία φρόντιζαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων Κύπρου, «αυτή η βάρβαρη και αποτρόπαια εγκληματική πράξη φαίνεται πως έγινε από άτομα που γνώριζαν για την ύπαρξη της γατούλας και των μικρών της. Το γεγονός πως έβαψαν τα γατάκια με σπρέι προηγουμένως, δείχνει προμελετημένο έγκλημα. Η εγκληματική πράξη διερευνάται από την Αστυνομία των Ζώων Λευκωσίας».
Κίνημα Οικολόγων Κύπρου: Η ανακοίνωση για το περιστατικό στο σχολείο
«Καταγγελία που έφτασε κοντά μας αναφέρει ότι στις 05/05/2022 στο Λύκειο Ιδαλίου στην επαρχία Λευκωσίας, άτομα έβαψαν με σπρέι ανυπεράσπιστα γατάκια και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν το αίμα τους για να γράψουν στους τοίχους και μετά τα κρέμασαν. Άτομα του προσωπικού του σχολείου και κάποια παιδιά, φρόντιζαν την εν λόγω γατούλα που ήταν έγκυος και όταν γέννησε φρόντιζαν τη μανούλα με τα τρία γατάκια της.
» Αυτή η βάρβαρη και αποτρόπαια εγκληματική πράξη φαίνεται πως έγινε από άτομα που γνώριζαν για την ύπαρξη της γατούλας και των μικρών της. Το γεγονός πως έβαψαν τα γατάκια με σπρέι προηγουμένως, δείχνει προμελετημένο έγκλημα. Η εγκληματική πράξη διερευνάται από την Αστυνομία των Ζώων Λευκωσίας.
» Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές την πλήρη διερεύνηση ενός ακόμα τραγικού περιστατικού που αφορά θανάτωση ζώων και την απόδοση δικαιοσύνης σε αυτούς που προέβησαν στον βασανισμό και τη θανάτωση τους. Καλούμε επίσης όποιον γνωρίζει κάτι για αυτή την υπόθεση να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία.
» Η συμπεριφορά του να βλάπτει κανείς ζώα, είτε είναι παιδί είτε είναι ενήλικας, αποτελεί κλινικό σύμπτωμα συγκεκριμένων ψυχικών διαταραχών. Είναι επίσης επιβεβαιωμένο ότι άτομα που μαθαίνουν από μικρή ηλικία να κακοποιούν ζώα τότε αργότερα ως ενήλικοι, θα επιδείξουν κάποια μορφή διαπροσωπικής βίας. Αντίστροφα, παιδιά που μαθαίνουν να φροντίζουν τα ζώα, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν συμπόνια κι ενσυναίσθηση προς άλλα άτομα.
» Είναι καθήκον της οικογένειας και της πολιτείας, μέσω των σχολείων, η καλλιέργεια του σεβασμού απέναντι στα ζώα. Ακόμα μια φορά τονίζουμε την ανάγκη για ένταξη ολιγόωρων διαλέξεων φιλοζωίας στα σχολεία. «Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν αυτές οι βάναυσες πράξεις απέναντι στα ζώα. Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός, πρέπει να σεβόμαστε κάθε μορφής ζωής και ιδιαίτερα τα ζώα», τόνισε η συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Ανθή Μουζούρη.
» Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα παρακολουθούμε την υπόθεση μέχρι την διαλεύκανση της και απόδοση της δικαιοσύνης».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περισσότεροι Αμερικανοί διαφωνούν με τις θέσεις του προέδρου
Από τα πρώτα διατάγματα στους δασμούς
«Ένας Πάπας που έκανε τα πράγματα διαφορετικά»
Καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «θέλει να πάρει τον έλεγχο ακαδημαϊκών αποφάσεων»
Τα ταξίδια και το... μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο
Το Σαββατοκύριακο αναμένεται η κηδεία του εκλιπόντα ποντίφικα
Νέα συνάντηση Ουκρανών, Ευρωπαίων και ΗΠΑ στο Λονδίνο την Τετάρτη
Η ανακοίνωση του Βατικανού
Η επόμενη μέρα στο Βατικανό και η διαδικασία της διαδοχής
Για άγνωστους λόγους ο κινητήρας αεροσκάφους της Delta Air Lines τυλίχθηκε στις φλόγες
Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης συνεχίζει και σήμερα την πτωτική πορεία του
Ο Τζερόπ Πάουελ στο επίκεντρο του Αμερικανού προέδρου
Τι ισχύει για το Κονκλάβιο των καρδιναλίων και την εκλογή του νέου ποντίφικα
«Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»
Συγκίνηση στο Βατικανό, πιστοί συρρέουν για να προσευχηθούν
«Πιστό φίλο» του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ορθοδοξίας χαρακτήρισε τον πάπα Φραγκίσκο
Η Αν Ινταλγκό θα προτείνει μέρος του Παρισιού που θα πάρει το όνομά του
«Τα λόγια και η στάση του λειτούργησαν ως πυξίδα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»
Το μήνυμα του αντιπροέδρου των ΗΠΑ - Λευκός Οίκος: «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη»
Πώς γεννήθηκε αυτό το έθιμο μετά την εκδημία ενός Πάπα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.