Κοσμος

Φόβοι για πάνω από 600 νεκρούς από τον βομβαρδισμό στο θέατρο της Μαριούπολης

Οι Ρώσοι έκαναν λόγο για προβοκάτσια της Ουκρανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαριούπολη: «Δραματική» η κατάσταση – Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων από τον βομβαρδισμό στο θέατρο
Θέατρο της Μαριούπολης /Evgeniy Maloletka/ΕPA

Τουλάχιστον 600 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από ρωσικό βομβαρδισμό ενός θεάτρου στην κατεστραμμένη Μαριούπολη τον Μάρτιο, αναφέρει το Associated Press.

Βαρύ είναι το ανθρώπινο τίμημα της επίθεσης των ρώσων στο θέατρο της Μαριούπολης τον Μάρτιο όπου τουλάχιστον 1000 άνθρωποι είχαν βρει καταφύγιο. 

Αρχικά, επικαλούμενες μάρτυρες της επίθεσης, οι αρχές στη νότια ουκρανική πόλη ανέφεραν  ότι 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό της 16ης Μαρτίου.

Μια νέα έρευνα από το AP, που βασίζεται σε μαρτυρίες πάνω από 20 επιζώντων, διασωστών και ανθρώπων που γνωρίζουν καλά το θέατρο, βρήκε στοιχεία ότι η επίθεση ήταν στην πραγματικότητα πολύ πιο θανατηφόρα από ό,τι είχε εκτιμηθεί.

Χρησιμοποιώντας μια ανακατασκευή ενός τρισδιάστατου μοντέλου της κάτοψης του κτιρίου και  με βάση τα σχόλια από ειδικούς, οι δημοσιογράφοι διαπίστωσαν ότι η βομβιστική επίθεση σκότωσε σχεδόν 600 άτομα μέσα και έξω από το κτίριο.

Από τον αεροπορικό βομβαρδισμό καταστράφηκε το κεντρικό τμήμα του θεάτρου, ενώ από την κατάρρευση αποκλείσθηκε η είσοδος του καταφυγίου που βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου, στο οποίο έμεναν εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ακολουθώντας τη γνωστή του τακτική, διέψευσε ότι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το θέατρο, κατηγορώντας για τον βομβαρδισμό το ουκρανικό εθνικιστικό τάγμα Αζόφ, το οποίο έχει επίσης κατηγορήσει και για τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο της Μαριούπολης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   


 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.