Εμβόλιο κορωνοϊού σε νήπια στις ΗΠΑ - Πότε βγαίνει η απόφαση
«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει» προειδοποίησε ο Άντονι Φάουτσι


Στις ΗΠΑ ο εμβολιασμός σε νήπια για κορωνοϊό εξετάζεται, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται τον Ιούνιο. «Απίθανο να εξαλειφθεί η covid», προειδοποίησε ο Φάουτσι.
Στις ΗΠΑ η επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα συνεδριάσει τον Ιούνιο για να εξετάσει εάν θα επεκτείνει τη χρήση του εμβολίου των εταιρειών Pfizer και Moderna για τον κορωνοϊό και στα νήπια από την ηλικία των 6 μηνών.
Η Moderna κατέθεσε την Πέμπτη το αίτημά της στην FDA, ζητώντας να εγκριθεί η χρήση του εμβολίου της για τα παιδιά από την ηλικία των 6 μηνών μέχρι 5 ετών.
Αναμένεται ότι η Pfizer θα καταθέσει το δικό της αίτημα τον Ιούνιο, για ένα εμβόλιο που θα αφορά τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών. Αυτή η ηλικιακή ομάδα είναι η τελευταία που δεν έχει εμβολιαστεί στις ΗΠΑ, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.
Για να εγκριθούν αυτά τα εμβόλια οι ειδικοί θα πρέπει πρώτα να εξετάσουν τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών που θα υποβάλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες. Στη συνέχεια η FDA θα ανακοινώσει την απόφασή της.
Σήμερα η FDA ανέφερε ότι η επιτροπή σκοπεύει να συνεδριάσει στις 8, 21 και 22 Ιουνίου, ωστόσο αυτές οι ημερομηνίες είναι «προσωρινές» και ενδέχεται να αναθεωρηθούν.
Φάουτσι για κορωνοϊό στις ΗΠΑ: «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει»
Η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει και είναι απίθανο οι ΗΠΑ να εξαλείψουν ποτέ την Covid-19, όμως θα πρέπει να πασχίσουν να ελέγξουν τον ιό, δήλωσε σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι.
Οι αξιωματούχοι του υγειονομικού τομέα ελπίζουν ότι θα βγει η χώρα από την «οξεία πανδημική φάση», όπως την αποκάλεσε ο Φάουτσι, και θα φθάσει σε ένα σημείο όπου ο ιός θα μπορεί να ελεγχθεί.
«Όταν είπα ότι δεν βρισκόμαστε πλέον σε αυτήν την κεραυνοβόλα οξεία φάση, αυτό δεν σημαίνει ότι η πανδημία τελείωσε. Σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει. Εξακολουθούμε να βιώνουμε μια παγκόσμια πανδημία» ξεκαθάρισε.
Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο 7o Φόρουμ Δελφών ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, είχε πει πως ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βέβαιος 100% για συμφωνία με την ΕΕ για τους δασμούς δηλώνει ο Τραμπ
H απόφαση δικαστηρίου της χώρας
«Κάθε κάτοικος της Γάζας εξαρτάται από την ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσει»
Άγνωστα μέχρι στιγμής τα αίτια
Τι μαθήματα μπορεί να πάρει η Ελλάδα από τη χώρα με τις λιγότερες απεργίες στην Ευρώπη
Ήταν επικεφαλής για δυο δεκαετίες
Τι αναφέρει σχετική έρευνα
Επικαλείται παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής
Προβλήματα με την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν περιοχές της βόρειας Ιταλίας
Δέχεται 10.000 τουρίστες την ημέρα, αλλά φιλοξενεί μόλις 600 κατοίκους
Στο βίντεο, ακούγεται αστυνομικός να λέει: «Ο καημένος… φαίνεται λυπημένος»
Eκτιμά ότι διαδικασία αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού βρίσκεται σε καλό δρόμο
Ο 24χρονος ασθενής που κατέληξε νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου
De facto διαμεσολαβήτρια με την Ευρώπη η Ιταλίδα πρωθυπουργός
Το όνειρο της επαναβιομηχάνισης και πώς θα μπορούσαν να μειωθούν τα ελλείμματα
«Διδάσκει το μίσος και την ηλιθιότητα» έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
Αυτός ήταν ο λόγος που διαφώνησαν κατά την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ
Ταυτόχρονα αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να μπει ανθρωπιστική βοήθεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.