- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας εκτιμά ότι ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας μπορεί να διαρκέσει έως και 10 χρόνια.
Η Λιζ Τρας προειδοποίησε τη Δύση ότι εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τα καταφέρει «θα υπάρξει ανείπωτη περαιτέρω δυστυχία σε όλη την Ευρώπη και τρομερές συνέπειες σε όλο τον κόσμο». Η κ. Τρας ανέφερε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να είναι μια μακροχρόνια υπόθεση και ότι η Ευρώπη «πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μακροπρόθεσμα».
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχούν ότι ο Πούτιν θα εξαπολύσει επιθέσεις στις χώρες της Γεωργίας και της Μολδαβίας εάν του επιτραπεί να διατηρήσει το ουκρανικό έδαφος.
Η Λιζ Τρας στην ομιλία της χαρακτήρισε τον Πούτιν «απελπισμένο χειριστικό απατεώνα» του οποίου η επιθετικότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αντίσταση. Πρόσθεσε ότι η Μεγάλη Βρετανία και οι σύμμαχοί της θα πρέπει «να συνεχίσουν να προχωρούν όλο και πιο γρήγορα για να απωθήσουν τη Ρωσία από ολόκληρη την Ουκρανία».
«Βαρύ οπλισμό, άρματα μάχης, αεροπλάνα - να ψάχνουμε βαθιά στα οπλοστάσιά μας, να αυξήσουμε την παραγωγή, πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά», συνέχισε η Υπουργός Εξωτερικών, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να επεκταθούν και οι κυρώσεις «ώστε να μην έχει πουθενά να πάει ο Πούτιν για να χρηματοδοτήσει αυτόν τον αποτρόπαιο πόλεμο - και αυτό σημαίνει διακοπή εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου μια και καλή».
Η Βρετανίδα υπουργός υποστήριξε ότι η κρίση στην Ουκρανία πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως καταλύτης για την πλήρη αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο η Δύση φαίνεται και προσεγγίζει τη διεθνή ασφάλεια.
Για τη Βρετανία, αυτό συνεπάγεται την οικοδόμηση στρατηγικών συμμαχιών σε όλο τον κόσμο και τη χρήση οικονομικής δύναμης για να αποτρέψει τους επιτιθέμενους, είπε, προσθέτοντας ότι οι χώρες της G7, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% του παγκόσμιου καθαρού πλούτου, πρέπει να λειτουργήσουν ως «οικονομικό ΝΑΤΟ» και να υπερασπιστούν τη συλλογική ευημερία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ