- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχάρη τον «αληθινό φίλο της Ουκρανίας», Εμανουέλ Μακρόν
Για την επανεκλογή του


Νικη Εμανουέλ Μακρόν - Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας συνεχάρη τον «αληθινό φίλο» της χώρας για την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχάρη σήμερα τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του.
«Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν, αληθινό φίλο της Ουκρανίας, για την επανεκλογή του!», ανέφερε ο Ζελένσκι μέσω Twitter. «Του εύχομαι νέες επιτυχίες για το καλό του (γαλλικού) λαού. Εκτιμώ την υποστήριξή του και είμαι πεπεισμένος ότι μαζί θα προχωρήσουμε προς νέες κοινές νίκες. Προς μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη!», πρόσθεσε.
Félicitations à @EmmanuelMacron, un vrai ami de l’Ukraine, pour sa réélection! Je lui souhaite de nouveaux succès pour le bien du peuple 🇫🇷. J'apprécie son soutien et je suis convaincu que nous avançons ensemble vers de nouvelles victoires communes. Vers une Europe forte et unie!
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) April 24, 2022
Οι κ.κ. Μακρόν και Ζελένσκι έχουν συνομιλήσει επανειλημμένα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου. Η Γαλλία έχει εφοδιάσει τον στρατό της Ουκρανίας με όπλα αξίας τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ευρώ, ιδίως με αντιαρματικούς πυραύλους Milan και πυροβόλα Caesar.
Το μήνυμα του Τζο Μπάιντεν για την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεχάρη τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή, διαβεβαιώνοντας πως οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να «υπερασπίσουν τη δημοκρατία».
«Αδημονώ να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας — ιδίως για την υποστήριξη της Ουκρανίας, την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε μέσω Twitter ο Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας τη Γαλλία «εταίρο-κλειδί για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων».
Παρόμοια ήταν η τοποθέτηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, που διαβεβαίωσε επίσης μέσω Twitter ότι στην Ουάσινγκτον «ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με τη Γαλλία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, ενισχύοντας τη μακρά και ισχυρή συμμαχία και φιλία μας».
Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία: Το αποτέλεσμα με το 100% των ψήφων καταμετρημένο
Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας συγκεντρώνοντας 58,5% των ψήφων, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, δημοσιοποιώντας το ακόμη προκαταρκτικό τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, μετά την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων.
Η αντίπαλός του Μαρίν Λεπέν έλαβε 41,45% των ψήφων, ιστορική επίδοση για τη γαλλική ακροδεξιά.
Η συμμετοχή ανήλθε στο 72% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Στον πρώτο γύρο των εκλογών, τη 10η Απριλίου, τα δύο παραδοσιακά γαλλικά κόμματα εξουσίας –οι Σοσιαλιστές και οι Ρεπουμπλικάνοι– καταποντίστηκαν, καταγράφοντας ιστορικά χαμηλά ποσοστά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια διαφήμιση ισλαμικών ενδυμάτων στα social media δείχνει τις ισλαμιστικές βλέψεις και την ύπνωση της Ευρώπης
Ήταν υποσιτισμένος και έπινε νερό από τη λεκάνη της τουαλέτας
Πασιφισμός, συνθηκολόγηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και επιθετικότητα προς τον Εμανουέλ Μακρόν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτηρίζει «απάτη» την ενεργειακή μετάβαση
Χαρακτήρισε ωστόσο τους Ουκρανούς «τρομοκράτες»
Ενώ το μέλλον του franchise παραμένει αβέβαιο
Ευχές για την δωδέκατη επέτειο της εκλογής του από το κονκλάβιο
Η διαφήμιση χαρακτηρίστηκε από πολιτικούς, σχολιαστές και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως «προκλητική»
Έχουν παράλληλα αυξηθεί οι αιτήσεις για απόκτηση υπηκοότητας
Αυτό τουλαχιστον ακούγεται σε μαγνητοφωνημένη συνομιλία
Ήταν υποψήφιος επίσης με κόμμα της Σουηδικής ακροδεξιάς
Η ανακάλυψη υποδηλώνει ότι τουλάχιστον δύο μορφές πρώιμου ανθρώπου κατέλαβαν την περιοχή στις αρχές του Πλειστόκαινου
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι έχει λάβει «θετικά μηνύματα» για την κατάπαυση του πυρός
Με φόντο και την επιτυχία του DeepSeek
O άνδρας παράτησε τα ερπετά και αυτά αναπαράχθηκαν στο υπόγειο του σπιτιού
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο
«Εάν θέλαμε να κατασκευάσουμε πυρηνικά όπλα, οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να μας σταματήσουν», τόνισε
Aυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το Reuters
Μηνύματα προς Δαμασκό, Τεχεράνη και Μόσχα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.