Κοσμος

Γαλλικές εκλογές: Μειωμένη η τηλεθέαση της μονομαχίας Μακρόν - Λεπέν

Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλικές εκλογές: Μειωμένη η τηλεθέαση της μονομαχίας Μακρόν - Λεπέν
Γαλλικές εκλογές: Μειωμένη η τηλεθέαση της μονομαχίας Μακρόν - Λεπέν © EPA/LUDOVIC MARIN / POOL

Γαλλία - Εκλογές: Μειωμένη η τηλεθέαση της χθεσινής μονομαχίας Μακρόν - Λεπέν σε σχέση με το 2017

Σχεδόν 15,6 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν χθες, Τετάρτη, στη Γαλλία την μονομαχία Μακρόν - Λεπέν ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Πριν από πέντε χρόνια, σχεδόν 16,5 εκατομμύρια τηλεθεατές είχαν παρακολουθήσει την προεκλογική συζήτηση ανάμεσα στους δύο.

Γαλλία - Προεδρικές εκλογές: Νικητής στον δεύτερο γύρο ο Εμανουέλ Μακρόν με 56%, σύμφωνα με δημοσκόπηση 

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinionway-Kea Partners για την Les Echos και το Radio Classique.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 72%.

Γαλλικές εκλογές: Το 59% βρήκε πιο «πειστικό» τον Μακρόν στο ντιμπέιτ με την Λεπέν

Σημειώνεται ότι στην τηλεμαχία η οποία εκτιμάται ότι θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους αναποφάσιστους Γάλλους ψηφοφόρους και διεξήχθη τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, το 59% των τηλεθεατών βρήκε τον Μακρόν «πιο πειστικό» από τον Μαρίν Λεπέν που συγκέντρωσε το 39% σύμφωνα με το BFMTV.

Το 2017, ανάλογη έρευνα είχε αναδείξει νικητή της τηλεοπτικής αναμέτρησης των δύο αντιπάλων επίσης τον κ. Μακρόν, πολύ πιο καθαρά (63%).

Παρότι η Λε Πεν κατάφερε σύμφωνα με τους αναλυτές να «γυρίσει σελίδα» από την καταστροφική απόδοσή της στο debate του 2017, δεν κέρδισε ούτε τη φορά τις εντυπώσεις. Από την άλλη ο Μακρόν με την πενταετή εμπειρία στον προεδρικό θώκο φάνηκε να έχει πιο συνεκτικό λόγο και πειστικές απαντήσεις.

Τα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν οι δύο υποψήφιοι ήταν μεταξύ άλλων ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι σχέσεις Λεπέν – Πούτιν, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οικονομία, η ασφάλεια, η τεχνολογία, οι συντάξεις, η φορολογία, το κλίμα, η εκπαίδευση και η πανδημία της Covid-19.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.