Κοσμος

Ο Λαβρόφ επιμένει ότι η Ρωσία δεν πλήττει αμάχους

«Ο Ζελένσκι λέει διάφορα ανάλογα με το τι πίνει»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σκληρές εκφράσεις κατά του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι χρησιμοποίησε σε συνέντευξή του τη Μεγάλη Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του India Today εάν ισχύουν οι πληροφορίες που ανέφερε ο Ουκρανός ηγέτης περί πιθανότητας χρήσης τακτικού πυρηνικού όπλου από τη Ρωσία, ο έμπειρος διπλωμάτης φάνηκε να χάνει την ψυχραιμία του και να δηλώνει: «Ο Ζελένσκι δηλώνει διάφορα πράγματα, αναλόγως του τι πίνει και του τι καπνίζει», είπε.

Στην επιμονή της δημοσιογράφου περί των δηλώσεων Ζελένσκι, ο κ. Λαβρόφ είπε «Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι που ένας όχι και πολύ επαρκής άνθρωπος ανέφερε. Προφανώς κάτι του είπαν οι υπηρεσίες πληροφοριών του. Εμείς ποτέ δεν έχουμε πει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε. Αργότερα πρόσθεσε ότι «δεν γίνεται κάθε φορά να σχολιάζω τι λέει ο πρόεδρος Ζελένσκι γιατί συνέχεια αλλάζει διαμετρικά την άποψή του».

 

 

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η Δύση εκμεταλλεύτηκε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εναντίον της Ρωσίας, ώστε να καταργήσει στην πράξη τις συμφωνίες του Μινσκ. «Είναι τραγωδία όταν πεθαίνουν άνθρωποι», τόνισε, αλλά «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο Κίεβο να είναι όσο ρωσόφιλο θέλει», απαγορεύοντας τη ρωσική γλώσσα, τα ρωσόφωνα κανάλια και να επιβάλει αυταρχικές συνθήκες εκεί όπου ζουν «Ρώσοι πολίτες της Ουκρανίας», όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε ο κ. Λαβρόφ τους ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία.

«Μιλώντας για τον άμαχο πληθυσμό και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, τους κανόνες του, μπορώ να σας διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά ότι ο στρατός μας δρα εναντίον στρατιωτικών υποδομών και όχι εναντίον αμάχων», επεσήμανε ο Λαβρόφ κατηγορώντας την Ουκρανία και τη Δύση για όλες τις εικόνες σφαγών αμάχων που αποκάλεσε κατασκευασμένες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ