Κοσμος

Μακρόν: Οι δολοφονίες αμάχων στην Μπούκα «πάγωσαν» τον διάλογο με Πούτιν

Τι απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος σε ερώτηση αν θα μεταβεί στο Κίεβο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Εμανουέλ Μακρόν σταμάτησε να επικοινωνεί με τον Πούτιν μετά τη σφαγή στην Μπούκα
Ο Εμανουέλ Μακρόν σταμάτησε να επικοινωνεί με τον Πούτιν μετά τη σφαγή στην Μπούκα © EPA/POOL

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν ξαναμίλησε στον Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τις σφαγές στην Μπούκα και τις δολοφονίες αμάχων, όπως αποκάλυψε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 ότι ο διάλογος με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «πάγωσε» μετά την αποκάλυψη για μαζικές δολοφονίες αμάχων στην Ουκρανία.

Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος στο τηλεοπτικό δίκτυο France 5, ύστερα από τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τα εγκλήματα στην Μπούκα και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας «ο πόλεμος έλαβε μια διαφορετική τροπή, επομένως δεν του ξαναμίλησα από τότε».

Ωστόσο, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Ρωσίας στο μέλλον. Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες ότι Ρώσοι στρατιώτες εκτέλεσαν αμάχους στην Μπούκα μετά την κατάληψη της πόλης, ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για «τερατώδη παραχάραξη» των γεγονότων με στόχο τη δυσφήμηση του ρωσικού στρατού.

Πόσο πιθανό είναι ο Μακρόν να πάει στο Κίεβο

Ερωτηθείς γιατί δεν ακολούθησε το παράδειγμα άλλων Ευρωπαίων ηγετών που ταξίδεψαν στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο Μακρόν είπε: «Θα επιστρέψω στο Κίεβο, αλλά θα το κάνω για να φέρω κάτι χρήσιμο… Είναι προφανές ότι δεν χρειάζεται να ταξιδέψω εκεί για να δείξω την αλληλεγγύη μου».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι έχει συνομιλήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι περίπου 40 φορές μετά την έναρξη του πολέμου. «Αν μεταβώ στο Κίεβο, θα είναι για να κάνω τη διαφορά» τόνισε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.