- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°


Την εκτίμηση ότι πρόκειται για μια έξαρση της Όμικρον 2 και όχι για κάτι καινούργιο εξέφρασε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης για την Σανγκάη.
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης αναμένει ότι αυτή η διαπίστωση θα επιβεβαιωθεί από τον ΠΟΥ, προκειμένου ο κόσμος να μη φοβάται ότι έχει εμφανιστεί κάποιος νέος ιός ή μια πιο επικίνδυνη μετάλλαξη του κορωνοϊού.
Σχολιάζοντας τις σκηνές τρόμου που βιώνουν οι κάτοικοι της κινεζικής μεγαλούπολης, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους εξαιτίας ενός παρατεταμένου lockdown από τα τέλη Μαρτίου, o κ. Τζανάκης είπε ότι «η Κίνα είναι υπέρ του δόγματος μηδενικής ανοχής κρουσμάτων», τακτική που έχει ακολουθηθεί και σε άλλες πόλεις στο παρελθόν.
«Έχουν φοβηθεί πάρα πολύ διότι δεν έχουν τα μέσα που υπάρχουν σε άλλες χώρες και να ανταπεξέλθουν αν υποστούν μια μεγάλη έξαρση με πάρα πολλούς θανάτους και νοσηλείες», ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Τζανάκης.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, οι Κινέζοι προχωρούν σε αυτά τα ακραία μέτρα δημόσιας υγείας, τα οποία είναι ανεφάρμοστα σε ευρωπαϊκές κοινωνίες.
«Αυτή είναι η εικόνα μιας χώρας και μίας κοινωνίας που έχει μάθει να λύνει τα προβλήματά της με αυτούς τους τρόπους», πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης σχολιάζοντας τα σκληρά μέτρα που ακολουθούνται στη Σαγκάη, όπου τα ύποπτα κρούσματα οδηγούνται με τη βία σε στρατόπεδα καραντίνας.
Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ο κ. Τζανάκης είπε ότι με τα ισχύοντα μέτρα αποκλιμακώνονται οι σκληροί δείκτες της πανδημίας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «το επιδημιακό περιβάλλον που θα διαμορφωθεί στο μέλλον κανείς δεν μπορεί να το προδιαγράψει. Προς το παρόν έχουμε την Όμικρον 2 που έχει μολύνει περίπου 2 εκατ. Έλληνες και 500 – 600.000 παιδιά. Έχει προσθέσει στην τεχνητή ανοσία με τον εμβολιασμό μια φυσική». Και όπως τόνισε τώρα είναι η ώρα για να επανέλθουμε στην κανονικότητα με προσοχή και προστατεύοντας τους ευπαθείς ανθρώπους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια διαφήμιση ισλαμικών ενδυμάτων στα social media δείχνει τις ισλαμιστικές βλέψεις και την ύπνωση της Ευρώπης
Ήταν υποσιτισμένος και έπινε νερό από τη λεκάνη της τουαλέτας
Πασιφισμός, συνθηκολόγηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και επιθετικότητα προς τον Εμανουέλ Μακρόν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτηρίζει «απάτη» την ενεργειακή μετάβαση
Χαρακτήρισε ωστόσο τους Ουκρανούς «τρομοκράτες»
Ενώ το μέλλον του franchise παραμένει αβέβαιο
Ευχές για την δωδέκατη επέτειο της εκλογής του από το κονκλάβιο
Η διαφήμιση χαρακτηρίστηκε από πολιτικούς, σχολιαστές και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως «προκλητική»
Έχουν παράλληλα αυξηθεί οι αιτήσεις για απόκτηση υπηκοότητας
Αυτό τουλαχιστον ακούγεται σε μαγνητοφωνημένη συνομιλία
Ήταν υποψήφιος επίσης με κόμμα της Σουηδικής ακροδεξιάς
Η ανακάλυψη υποδηλώνει ότι τουλάχιστον δύο μορφές πρώιμου ανθρώπου κατέλαβαν την περιοχή στις αρχές του Πλειστόκαινου
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι έχει λάβει «θετικά μηνύματα» για την κατάπαυση του πυρός
Με φόντο και την επιτυχία του DeepSeek
O άνδρας παράτησε τα ερπετά και αυτά αναπαράχθηκαν στο υπόγειο του σπιτιού
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο
«Εάν θέλαμε να κατασκευάσουμε πυρηνικά όπλα, οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να μας σταματήσουν», τόνισε
Aυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το Reuters
Μηνύματα προς Δαμασκό, Τεχεράνη και Μόσχα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.