Κοσμος

Κινητά κρεματόρια των Ρώσων στη Μαριούπολη και τάφος με 900 νεκρούς στο Κίεβο

Λίγες μέρες μετά το «σοκ» από την Μπούκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ukraine-r-5-960x600.jpg
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Πάνω από 900 νεκροί άμαχοι έχουν εντοπιστεί στην περιοχή γύρω από το Κίεβο-Kινητά κρεματόρια για την Μαριούπολη.

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι ότι οι θηριωδίες του ρωσικού στρατού στη Μπούκα ήταν μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» όπως υποστήριζε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας καθώς πάνω από 900 νεκροί άμαχοι έχουν εντοπιστεί στην περιοχή γύρω από το Κίεβο. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν πυροβοληθεί, μία ένδειξη ότι εκτελέστηκαν, σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία.

Την ίδια ώρα στη Μαριούπολη, Ουκρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τις ρωσικές δυνάμεις ότι έκαναν εκταφές σορών για να κρύψουν στοιχεία εγκλημάτων. Σε δηλώσεις του στο BBC, ο δήμαρχος της πόλης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, επιβεβαίωσε την καταγγελία του συμβουλίου ενώ πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι έχουν φέρει ακόμη και κινητά κρεματόρια για να κάψουν τα πτώματα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι δύσκολη και σκληρή, ενώ πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου που η Ρωσία χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας για να επιτεθεί στη συγκεκριμένη πόλη.

Οι αναφορές για τους νεκρούς που ξεθάβονται απασχολούν, τις τελευταίες ώρες, τα περισσότερα διεθνή δίκτυα ενώ έχει αρχίσει μια μεγάλη συζήτηση για έρευνα πάνω σε εγκλήματα πολέμου στη Ρωσία, με τις ΗΠΑ να υιοθετούν τον όρο «γενοκτονία» όσον αφορά στις ενέργειες του Κρεμλίνου. 

Σύμφωνα με την Telegraph το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, που έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται το φορτηγό αποτέφρωσης, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κινητά κρεματόρια για να αποκρύψει τον αριθμό των θυμάτων στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Chilling footage shows mobile crematorium which could be used for Russia soldiers

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.