- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει το νέο σύστημα ασύλου μετά το Brexit, με στόχο την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα προσπαθήσει σήμερα να στρέψει την προσοχή στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και πέρα από τα θυμωμένα καλέσματα για την παραίτησή του, μετά την επιβολή προστίμου στον ίδιο για τη μη τήρηση των κανόνων εφαρμογής λοκντάουν κατά της COVID-19 που είχε επιβάλλει η κυβέρνησή του.
Στον Τζόνσον επιβλήθηκε πρόστιμο την Τρίτη, για τη συμμετοχή του σε μία συγκέντρωση για τα γενέθλια του στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ τον Ιούνιο του 2020, όταν οι συγκεντρώσεις ατόμων είχαν απαγορευτεί, σύμφωνα με σχετικούς κανόνες που είχαν εισαχθεί από τη βρετανική κυβέρνηση.
Πολιτικοί της αντιπολίτευσης στη Βρετανία δήλωσαν ότι είναι η πρώτη φορά που επιβλήθηκε πρόστιμο σε έναν εν ενεργεία πρωθυπουργό για τη μη τήρηση του νόμου, απαιτώντας από τον Τζόνσον να παραιτηθεί. Ο ίδιος, απέρριψε τα καλέσματα αυτά, ενώ επικριτές στο δικό του Συντηρητικό Κόμμα, δήλωσαν ότι η παρούσα κρίση στην Ουκρανία, αποτελεί το λάθος χρόνο για ενδεχόμενη αντικατάσταση του Τζόνσον.
Ο Τζόνσον σε μία σημερινή ομιλία του, θα προσπαθήσει να εστιάσει την προσοχή μακριά από τη δική του συμπεριφορά στοχοποιώντας την παράνομη μετανάστευση.
Η παράνομη μετανάστευση αποτελεί ένα προσφιλές θέμα για αρκετούς εντός του κόμματος του, ενώ έχει απασχολήσει σοβαρά την κοινή γνώμη για χρόνια, ενώ βοήθησε και την εκστρατεία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.
Την προηγούμενη χρονιά, περισσότεροι από 28.000 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν από την Ευρώπη στην Βρετανία, αρκετοί από αυτούς σε μικρά φουσκωτά σκάφη, ενώ ο Τζόνσον θα ανακοινώσει σχέδια κατά της παράνομης διακίνησης μεταναστών, αλλά και την αύξηση των βρετανικών επιχειρήσεων στη Μάγχη, σύμφωνα με μία ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Η ίδια ανακοίνωση πρόσθεσε ότι η υπουργός των Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ θα ανακοινώσει επίσης λεπτομέρειες για “μία συνεργασία για τη μετανάστευση και την οικονομική ανάπτυξη, που γίνεται για πρώτη φορά στον κόσμο,” με τη Ρουάντα.
«Πριν από τα Χριστούγεννα πνίγηκαν 27 άνθρωποι και στις επόμενες εβδομάδες αρκετά περισσότεροι θα χάσουν τη ζωή τους στη θάλασσα, ενώ τα πτώματα τους δεν θα ανακτηθούν ποτέ,» θα αναφέρει ο Τζόνσον σύμφωνα με το γραφείο του.
«Περίπου 600 άνθρωποι πέρασαν τη Μάγχη χθες. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο αριθμός αυτός μπορεί να πάλι να αυξηθεί στους 1.000 την ημέρα,» θα προσθέσει ο ίδιος, εξηγώντας ότι οι μετανάστες που γίνονται δεκτοί, επιδιώκουν μία καλύτερη ζωή, αλλά τα όνειρά τους, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ελεεινούς διακινητές ανθρώπων.
«Έτσι, όπως το Brexit μας επέτρεψε να ανακτήσουμε τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης, μέσω της αντικατάστασης της ελεύθερης διακίνησης, με το σύστημά μας που στηρίζεται στους πόντους, παίρνουμε επίσης, πίσω τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης, με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ασύλου σε αυτή τη χώρα,» θα δηλώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Η βρετανική κυβέρνηση μάχεται για να βρει λύσεις, καθώς ο αριθμός των μεταναστών που διασχίζουν τη Μάχη αυξάνεται.
Μία προηγούμενη ιδέα για την εμπλοκή του βρετανικού ναυτικού, προκειμένου να επιστρέφουν πίσω οι βάρκες, απορρίφθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις, ενώ εξετάστηκε το ενδεχόμενο στέγασης των αιτούντων άσυλο σε μη χρησιμοποιημένες εξέδρες γεώτρησης πετρελαίου ή σε χώρες όπως η Μολδαβία, η Παπούα Νέα Γουινέα, αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές στο Νότιο Ατλαντικό, σύμφωνα με αναφορές εφημερίδων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ