Κοσμος

Ο Ζελένσκι αναμένει περισσότερα όπλα από τις ΗΠΑ - Η επικοινωνία με Μπάιντεν

Προσεχώς νέες αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Τζο Μπάιντεν είχαν νέα επικοινωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πιο πολλά όπλα στέλνουν οι ΗΠΑ και ετοιμάζουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν, συζήτησαν για επιπλέον αμυντική και οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο, τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και τα υπό διερεύνηση «εγκλήματα πολέμου» της Ρωσίας, όπως γνωστοποίησε σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Συνεχίστηκε ο διάλογος με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αποτιμήσαμε τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου. Συζητήσαμε για πρόσθετο πακέτο αμυντικής και πιθανής μακροοικονομικής βοήθειας. Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε τις κυρώσεις» έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για «γενοκτονία». Αντιδρώντας σε αυτήν τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, ο Ζελένσκι έγραψε στο Twitter: «Αλήθειες από έναν αληθινό ηγέτη. Το να λες τα πράγματα με το όνομά τους είναι απαραίτητο για να αντισταθείς στο κακό». Η Ρωσία δεν σταματά να αρνείται τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «απαράδεκτες τις δηλώσεις Μπάιντεν περί γενοκτονίας».

Οι κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία «γονατίζουν» τη ρωσική οικονομία

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ρωσίας εκτίμησε ότι η ρωσική οικονομία θα χρειαστεί χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν οι διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος της Μόσχας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία παραμείνουν σε ισχύ.

«Πρέπει να διαχωρίσουμε τον βραχυπρόθεσμο από τον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Αν οι κυρώσεις παραμείνουν στο παρόν επίπεδο, θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια ανοικοδόμησης, όχι λιγότερα», εκτίμησε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Αλεξέι Κουντρίν, πρώην υπουργός Οικονομικών που απολαμβάνει μεγάλου σεβασμού στη χώρα.

Και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια, θα πρέπει να ανοικοδομήσουμε για πολλά χρόνια, γιατί αυτό για το οποίο μιλάμε είναι η υποκατατάσταση εισαγωγών μιας ολόκληρης σειράς προϊόντων». Εκτίμησε, παράλληλα, πως ο πληθωρισμός θα κυμανθεί στα τέλη του 2022 ανάμεσα στο 17 και το 20%.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις