Κοσμος

Δυτικός αξιωματούχος: «Ο Πούτιν άλλαξε την ηγεσία της επιχείρησης στην Ουκρανία»

Ως γνωστόν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα περίμενε η Ρωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ο Πούτιν άλλαξε την ηγεσία της επιχείρησης στην Ουκρανία», λέει δυτικός αξιωματούχος
O Αλεξάντρ Ντβορνίκοφ © ΕPA Pool/Τass

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετέφερε τον έλεγχο των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία στον στρατηγό Αλεξάντρ Ντβορνίκοφ, σύμφωνα με δυτικό αξιωματούχο.

Στον στρατηγό Αλεξάντρ Ντβορνίκοφ ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία από τις επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον έλεγχο των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, σύμφωνα με δυτικό αξιωματούχο που επικαλείται το BBC. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν «αιφνιδιαστεί πολλές φορές» από μικρότερες μονάδες των Ουκρανών που δρουν πιο ευέλικτα, παρά το γεγονός ότι η Μόσχα εκτιμάται ότι διαθέτει «αξιοσημείωτες» δυνάμεις, περίπου 100 επιχειρησιακών μονάδων. 

«Αν η Ρωσία δεν καταφέρει να αλλάξει την τακτική της, μοιάζει πολύ δύσκολο το πώς θα καταφέρει να επιτύχει, ακόμη και σε αυτούς τους περιορισμένους στόχους που έχει επαναφέρει στο προσκήνιο», σημειώνει ο αξιωματούχος. 

Όπως εκτιμά, δε, πίσω από τις ανακατατάξεις υπάρχει και το «πολιτικό σκέλος», με τη Μόσχα να πιέζει για πιο θετικό πρόσημο στις επιχειρήσεις ενόψει της – σημαντικής συμβολικής σημασίας – επετείου της 9ης Μαΐου, ημέρα που η Ρωσία εορτάζει τη νίκη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Όλα αυτά ενώ χθες ο πρόεδρος της Σερβίας και σύμμαχος του Πούτιν Αλεξάντρ Βούτσιτς δήλωνε «Ο ίδιος ο Πούτιν ήθελε να με ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, για τα γεγονότα στην Μπούκα αλλά και για τα σχέδιά του. Μου είπε ότι όλα εξελίσσονται όπως τα είχε σχεδιάσει».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις            

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.