Ισραήλ: Νεκρός ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Τελ Αβίβ
Είχε προηγηθεί ανθρωποκυνηγητό ωρών


Επίθεση στο Τελ Αβίβ: Νεκρός ο δράστης μετά από ανθρωποκυνηγητό ωρών. Οι δυνάμεις ασφαλείας δεν αποκάλυψαν την ταυτότητά του.
Οι αρχές του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στο Τελ Αβίβ έπειτα από ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε ώρες.
«Ο τρομοκράτης που διέπραξε την επίθεση χθες στο Τελ Αβίβ εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε», ανέφεραν αξιωματούχοι διευκρινίζοντας ότι ο άνδρας, Παλαιστίνιος από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σκοτώθηκε κοντά σε τέμενος στην Τζάφα.
«Έπειτα από μια δύσκολη νύχτα, και έπειτα από πολλές ώρες δουλειάς της ισραηλινής αστυνομίας, των υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας και του στρατού, καταφέραμε το πρωί (...) να σφίξουμε τον κλοιό γύρω από τον τρομοκράτη, που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών», σημείωσε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο επικεφαλής της ισραηλινής αστυνομίας Γιαακόβ Σαμπτάι, διευκρινίζοντας ότι κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε στην επιχείρηση.
הדי ירי נשמעו צפונית לזירת הפיגוע, כוחות הביטחון מכתרים בניין בנשקים שלופים לעבר הגג@almog_tamar https://t.co/93ANGQ12k5 pic.twitter.com/73wpgX8PeV
— כאן חדשות (@kann_news) April 7, 2022

Οι δυνάμεις ασφαλείας δεν αποκάλυψαν την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι περίπου δέκα χθες βράδυ στο κέντρο του Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ονομαζόταν Ράιντ Χάζεμ και καταγόταν από την Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.
Την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε σειρά επιδρομών στον τομέα αυτό, από όπου καταγόταν επίσης ο δράστης προηγούμενης επίθεσης με πέντε νεκρούς, ανάμεσά τους δύο Ουκρανούς και ισραηλινό άραβα αστυνομικό, στο Μπνέι Μπρακ, κοινότητα υπερορθόδοξων εβραίων, προάστιο του Τελ Αβίβ.

Τρεις μαχητές του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, του δεύτερου ισχυρότερου παλαιστινιακού ισλαμιστικού ένοπλου κινήματος, μετά τη Χαμάς, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών κατά τη διάρκεια των επιδρομών. Χθες βράδυ, ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ «χαιρέτισε» την επίθεση στο Τελ Αβίβ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο βιβλίο αποκαλύπτει σκοτεινές πτυχές της αποικιοκρατικής κληρονομιάς
Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 ετών λόγω κριτικής για την εισβολή στην Ουκρανία
Δείτε τις αναρτήσεις τους στα social media
Ο δημοσιογράφος του Reuters, έντονα επικριτικός με τον αμερικανό πρόεδρο, μιλάει για όλα
«Mήπως ήρθε η ώρα για τον πρώτο Αφρικανό πάπα στη σύγχρονη εποχή» αναρωτιέται το Politico
Καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση απειλεί την ανεξαρτησία του Χάρβαρντ
Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε προτείνει το 2019 τον Κέβιν Φάρελ για τον ρόλο αυτό
Το 14% του πληθυσμού του εβραϊκού κράτους ενδιαφέρεται περισσότερο για τη θρησκεία παρά για το «έθνος»
Οι περισσότεροι Αμερικανοί διαφωνούν με τις θέσεις του προέδρου
Από τα πρώτα διατάγματα στους δασμούς
«Ένας Πάπας που έκανε τα πράγματα διαφορετικά»
Καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «θέλει να πάρει τον έλεγχο ακαδημαϊκών αποφάσεων»
Τα ταξίδια και το... μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο
Το Σαββατοκύριακο αναμένεται η κηδεία του εκλιπόντα ποντίφικα
Νέα συνάντηση Ουκρανών, Ευρωπαίων και ΗΠΑ στο Λονδίνο την Τετάρτη
Η ανακοίνωση του Βατικανού
Η επόμενη μέρα στο Βατικανό και η διαδικασία της διαδοχής
Για άγνωστους λόγους ο κινητήρας αεροσκάφους της Delta Air Lines τυλίχθηκε στις φλόγες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.