Κοσμος

H Kύπρος ανακαλεί τα διαβατήρια τεσσάρων Ρώσων ολιγαρχών

Ως γνωστόν αρκετοί δισεκατομμυριούχοι έχουν λάβει «χρυσή βίζα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Κύπρος θα ανακαλέσει τα διαβατήρια τεσσάρων Ρώσων ολιγαρχών, στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις .

Η κυπριακή κυβέρνηση θα ανακαλέσει τα διαβατήρια τεσσάρων Ρώσων ολιγαρχών, στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις και είχαν λάβει την κυπριακή υπηκοότητα στο πλαίσιο του προγράμματος «χρυσή βίζα», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Τα ονόματα των ατόμων δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά περιλαμβάνονται στη λίστα με τα περισσότερα από 800 άτομα που επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και θεωρούνται ότι είναι κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μια πηγή επιβεβαίωσε ένα δημοσίευμα που εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πολίτης» ότι ο συνολικός αριθμός των διαβατηρίων που θα ανακληθούν είναι 21.

Η Κύπρος έχει δώσει υπηκοότητα σε 2.886 Ρώσους υπηκόους, ανάμεσά τους επενδυτές και τις οικογένειές τους, την περίοδο από το 2007 έως τον Αύγουστο του 2020.

Οι Ρώσοι ήταν μεταξύ των 6.779 ατόμων που έλαβαν υπηκοότητα για επενδύσει τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ευρώ. Μια εξεταστική επιτροπή διαπίστωσε ότι το σύστημα λειτουργούσε χωρίς επαρκή εποπτεία, σημειώνοντας πως πάνω από τα μισά διαβατήρια εκδόθηκαν παράνομα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ