Κοσμος

Ουκρανία: Βομβαρδίστηκε σιδηροδρομικός σταθμός – Πληροφορίες για θύματα

Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι μιας πόλης κοντά στο Χάρκοβο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι μια ουκρανική βάση αποθήκευσης καυσίμων καταστράφηκε από ρωσικούς πυραύλους στην περιοχή του Χαρκόβου, μετέδωσε το πρακτορείο RIA. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης ουκρανικό στρατιωτικό εξοπλισμό και ξένα ό
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδίστηκε σιδηροδρομικός σταθμός - Φόβοι για θύματα.

Οι Kρατικοί Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν απόψε ότι υπάρχουν «θύματα» αφού τρεις πύραυλοι έπληξαν έναν σιδηροδρομικό σταθμό στα ανατολικά. «Υπάρχουν θύματα» ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις για τον αριθμό τους ή το πού έγινε η επίθεση αυτή.

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς σε βομβαρδισμούς στην περιοχή αυτήν σήμερα.

Οβίδες και ρουκέτες έπληξαν σήμερα ανά διαστήματα και το Σεβεροντονέτσκ, την ανατολικότερη πόλη της Ουκρανίας που ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Το μεσημέρι, οι δημοσιογράφοι είδαν ένα κτίριο να φλέγεται, ενώ ελάχιστοι πολίτες κυκλοφορούσαν στους δρόμους της πόλης.

Λίγο αργότερα, ο Σέρχι Γκαϊντάι, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λουχάνσκ, όπου βρίσκεται το Σεβεροντονέτσκ, ανακοίνωσε μέσω του Telegram ότι χτυπήθηκαν συνολικά δέκα κτίρια, ένα εμπορικό κέντρο και τα γειτονικά γκαράζ, προκαλώντας μια μεγάλη πυρκαγιά.

Χθες ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν όταν βομβαρδίστηκε η γειτονική πόλη Ρούμπιζνε, ενώ επτά άλλοι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια, ανέφερε ο Γκαϊντάι σε αναρτήσεις του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, το Χάρκοβο (η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας) εξακολουθούσε σήμερα να δέχεται πυρά και οι αρχές ανέμεναν ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα εξαπέλυαν σύντομα μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση με στόχο την κατάληψη της πόλης.

Πολλοί κάτοικοι του Ντερχάτσι, που βρίσκεται βόρεια του Χαρκόβου και 30 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τη Ρωσία, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη όσο ακόμα μπορούν. Δεν είναι λίγα τα κτίρια που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από το ρωσικό πυροβολικό.

«Οι βομβαρδισμοί έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες. Ανησυχώ πολύ για τα παιδιά μου», λέει ο Μίκολα, πατέρας δύο παιδιών, αγκαλιάζοντας τον μικρότερο γιο του που έχει τυλιχτεί με μια κουβέρτα για να ζεσταθεί, ενώ με δυσκολία συγκρατεί τα δάκρυά του.

Τουλάχιστον οκτώ λεωφορεία και φορτηγά αναχώρησαν σήμερα από την πόλη, σε μια επιχείρηση εκκένωσης που οργανώθηκε από την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, με προορισμό την Πολτάβα, περίπου 150 χιλιόμετρα δυτικότερα. Μια οικογένεια με το σκυλί της, μια μητέρα που κρατούσε αγκαλιά το μωρό της και μια ηλικιωμένη ακουμπισμένη στο μπαστούνι της, περίμεναν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους για να φύγουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.