Κοσμος

Ουκρανία: Παγίδες θανάτου στο Κίεβο οι νάρκες που άφησαν πίσω τους οι Ρώσοι

Το 90% των κτιρίων στη Μαριούπολη έχει καταστραφεί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Κίεβο ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο προειδοποιεί τους κατοίκους να μην επιστρέψουν ακόμα, καθώς υπάρχουν νάρκες. Τεράστιες καταστροφές στη Μαριούπολη.

Οι κάτοικοι στο Κίεβο που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να καταφύγουν σε ασφαλέστερες περιοχές θα πρέπει να περιμένουν αρκετές ακόμη ημέρες πριν επιστρέψουν στην ουκρανική πρωτεύουσα. Αυτό δήλωσε σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο. Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος μαίνεται για 40η ημέρα, με τους Ρώσους να υποχωρούν προς την Ανατολική Ουκρανία και να εστιάζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στα νότια της χώρας.

«Πρώτον, υπάρχει επί του παρόντος συνεχής απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιφέρεια του Κιέβου. Δεύτερον, σε ορισμένες πόλεις κοντά στο Κίεβο, είναι πιθανόν οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής να έχουν αφήσει νάρκες ξηράς, υπάρχουν (πιθανόν) πολλά πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί» δήλωσε ο Κλίτσκο.

Στη Μαριούπολη το 90% της πόλης έχει ισοπεδωθεί από τη Ρωσία

Την ίδια στιγμή η Μαριούπολη, η πολιορκούμενη πόλη και στρατηγικό λιμάνι μπροστά στην Αζοφική Θάλασσα στη νοτιοανατολική Ουκρανία, έχει καταστραφεί σε ποσοστό 90% και το 40% των υποδομών της έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχός της, Βαντίμ Μποϊτσένκο.

«Η δυσάρεστη είδηση είναι ότι το 90% των υποδομών της πόλης έχει πληγεί και το 40% μεταξύ αυτών έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι «σχεδόν 130.000 κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις