Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

Ο κυβερνήτης της περιοχής αναφέρει ότι υπάρχουν θύματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πύραυλοι έπληξαν τα περίχωρα της Οδησσού. Πληροφορίες για θύματα.

Τρεις πύραυλοι έπληξαν κατοικημένη περιοχή κοντά στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας, σύμφωνα με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του κυβερνήτη Μαξίμ Μαρτσένκο, ο οποίος αναφέρει ότι υπάρχουν θύματα από την επίθεση.

«Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση με τρεις πυραύλους εναντίον ενός οικισμού», δήλωσε, χωρίς να αναφέρει εκτίμηση για αριθμό θυμάτων.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί επανειλημμένως πως εξαπολύει επιθέσεις κατά αμάχων στην Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατεστραμμένα ρωσικά άρματα μάχης © EPA/ROMAN PILIPEY

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ερυθρός Σταυρός: Αδύνατη η πρόσβαση στη Μαριούπολη

Νωρίτερα ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε πως η ομάδα που εστάλη στη Μαριούπολη έπρεπε να γυρίσει πίσω, στη Ζαπορίζια, καθώς η προβλεπόμενη εκκένωση χιλιάδων αμάχων από την πόλη, που πολιορκούν οι ρωσικές δυνάμεις, κατέστη «αδύνατη».

«Η ομάδα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, που περιλαμβάνει τρία οχήματα και εννέα μέλη, δεν έφθασε στη Μαριούπολη και δεν μπόρεσε να διευκολύνει τη διέλευση με κάθε ασφάλεια των αμάχων σήμερα», δήλωσε η ΔΕΕΣ σε ένα δελτίο τύπου, προσθέτοντας πως μια νέα απόπειρα θα λάβει χώρα αύριο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ερυθρός Σταυρός είχε γνωστοποιήσει ότι ομάδες του βρίσκονταν καθ΄ οδόν προς τη Μαριούπολη, με έναν εκπρόσωπο τύπου να λέει πως ελπίζει ότι η απομάκρυνση χιλιάδων αμάχων θα μπορούσε να ξεκινήσει από αυτήν την ημέρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις