- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την έκδοσή της έως το τέλος της «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Novaya Gazeta στην ιστοσελίδα της, η Roskomnadzor (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας Επικοινωνιών, Τεχνολογίας Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης) εξέδωσε μια δεύτερη προειδοποίηση εναντίον του Μέσου και αυτό οδήγησε στην απόφαση της αναστολής των εργασιών.
Με μία σύντομη ανακοίνωση, η συντακτική ομάδα καθιστά γνωστή την απόφαση της:
«Λάβαμε άλλη μια προειδοποίηση από την Roskomnadzor. Μετά από αυτό, αναστέλλουμε τη έκδοση της εφημερίδας στον ιστότοπο, στα δίκτυα και σε έντυπη μορφή- μέχρι το τέλος της «ειδικής επιχείρησης στο έδαφος της Ουκρανίας».
Με εκτίμηση, οι συντάκτες της "Novaya Gazeta"».
Σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα της Novaya Gazeta, ο λόγος για τη δεύτερη γραπτή προειδοποίηση της Roskomnadzor προς τη σύνταξη και τον ιδρυτή της Novaya Gazeta ήταν «η υποτιθέμενη "αναφορά ξένου πράκτορα NPO χωρίς σήμανση", αναφέρει το TASS, επικαλούμενο δήλωση της εποπτικής αρχής».
Η εφημερίδα ιδρύθηκε από μια ομάδα πρώην δημοσιογράφων από την Komsomolskaya Pravda το 1993 και το πρώτο της όνομα ήταν Ezhednevnaya Novaya Gazeta (Καθημερινή Νέα Εφημερίδα). Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ χρησιμοποίησε τα χρήματα από το Νόμπελ Ειρήνης του 1990 για να βοηθήσει στην ίδρυση της Novaya Gazeta το 1993 και στην αγορά των πρώτων υπολογιστών της.
Novaya Gazeta: Ο διευθυντής της προσέφερε το Νόμπελ Ειρήνης που πήρε για την Ουκρανία
«Η Νόβαγια Γκαζέτα και εγώ έχουμε αποφασίσει να δωρίσουμε το Μετάλλιο του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2021 στο Ταμείο Ουκρανών Προσφύγων», ανέφερε προ ημερών ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε με το όνομα του διευθυντή της Ντιμίτρι Μουράτοφ. «Υπάρχουν ήδη πάνω από 10 εκατομμύρια πρόσφυγες. Ζητώ από τους οίκους δημοπρασιών να ανταποκριθούν και να θέσουν σε δημοπρασία αυτό το διάσημο σε όλο τον κόσμο βραβείο».
Ο Μουράτοφ και η Νόβαγια Γκαζέτα, μια εφημερίδα που ασκεί κριτική στο Κρεμλίνο, δήλωσαν πως πέντε πράγματα πρέπει να γίνουν αμέσως: «Να σταματήσουν τα πυρά μάχης, να γίνει ανταλλαγή κρατουμένων, να παραδοθούν οι σοροί των νεκρών, να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να χορηγηθεί βοήθεια και να υποστηριχθούν οι πρόσφυγες».
Ο Μουράτοφ, που έλαβε το βραβείο από κοινού με τη Μαρία Ρέσα από τις Φιλιππίνες, συνιδρύτρια του ειδησεογραφικού ιστότοπου Rappler, αφιέρωσε το βραβείο του πέρυσι στη μνήμη έξι δημοσιογράφων της εφημερίδας που δολοφονήθηκαν λόγω της δουλειάς τους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ