Κοσμος

Μπάιντεν: Δηλώνει ότι δεν επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία

Mετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν
Ο Τζο Μπάιντεν © EPA Pool

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Κυριακή ότι δεν καλούσε να υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Κυριακή ότι δεν καλούσε να υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία όταν είπε προχθές Σάββατο ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν γίνεται να παραμείνει στην εξουσία».

«Όχι» απάντησε μονολεκτικά ο κ. Μπάιντεν εξερχόμενος από λειτουργία σε εκκλησία της Ουάσινγκτον ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν αξίωνε αλλαγή του καθεστώτος στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Σε ομιλία του στη Βαρσοβία ο Μπάιντεν είπε χαρακτηριστικά: « Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία», γεγονός που πυροδότησε ερωτήματα για το εάν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να προβούν σε κινήσεις με στόχο την πτώση του. 

Ο Λευκός Οίκος αναγκάστηκε στη συνέχεια να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε πως οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν καμία ανατροπή καθεστώτος στη Ρωσία, με τον Τζο Μπάιντεν να αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν μπορεί να επιτρέπεται στον Ρώσο πρόεδρο να ασκεί εξουσία επί των γειτόνων του. 

Για «γκάφα» του Αμερικανού προέδρου έκαναν λόγο σχολιαστές σε αμερικανικά μέσα, ενώ ο βετεράνος διπλώματης Ρίτσαρντ Χάας και πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων ήταν επίσης επικριτικός. «Η φράση αυτή έκανε μία δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter. «Αυτό είναι προφανές. Το λιγότερο προφανές είναι το πώς μπορεί κανείς να διορθώσει τη ζημιά» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σχολιάζοντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό την ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα έναντι της Μόσχας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «χασάπη» τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε πως ο ίδιος θα απέφευγε αυτές τις εκφράσεις διότι εξακολουθεί να συζητά με τον Ρώσο πρόεδρο.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.