Κοσμος

Ουκρανία: Στις φλόγες το ρωσικό πλοίο στο Μπερντιάνσκ (βίντεο)

Είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει 45 θωρακισμένα οχήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το χτύπημα των Ουκρανών σε ρωσικό πλοίο στο Μπερντιάνσκ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το χτύπημα των Ουκρανών σε ρωσικό πλοίο στο Μπερντιάνσκ © Twitter

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο από το χτύπημα των Ουκρανών στο ρωσικό πλοίο. Φλόγες και καπνοί στο λιμάνι Μπερντιάνσκ.

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από το χτύπημα των Ουκρανών στο ρωσικό αποβατικό πλοίο το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της πόλης Μπερντιάνσκ, κοντά στη Μαριούπολη, στην Αζοφική θάλασσα.

Το βίντεο που το πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε ότι τραβήχτηκε μέσα από το Μπερντιάνσκ, δείχνει καπνό να υψώνεται και τη λάμψη μια έκρηξης. Όπως μετέδωσε το BBC, άλλα δύο πλοία υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ωστόσο, το πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το φλεγόμενο πλοίο στο βίντεο ήταν το Orsk. Ρώσοι αξιωματούχοι δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν την πληροφορία ότι το πλοίο αυτό καταστράφηκε.

Τη Δευτέρα η Μόσχα ανέφερε ότι το Orsk είχε ελλιμενιστεί στο Μπερντιάνσκ, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πολιορκημένης Μαριούπολης. Ο ιστότοπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Zvezda (Αστέρι) επισήμανε τη σημασία του λιμανιού αυτού για τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού.

«Ναι, καταστράφηκε» είπε η υφυπουργός άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ, όταν ρωτήθηκε για το Orsk. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, το πλοίο ήταν σε θέση να μεταφέρει 45 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 400 ανθρώπους.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.