Κοσμος

Ο Πούτιν έχει μια από τις ακριβότερες συλλογές ρολογιών

Ο Ρώσος πρόεδρος «λατρεύει» την υψηλή ωρολογοποιία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Μπορεί επισήμως να παίρνει μισθό περίπου 100,000 δολαρίων το χρόνο όμως διαθέτει μια πανάκριβη συλλογή ρολογιών.

Είναι γνωστό ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ακριβά γούστα. Από το προσωπικό του ντύσιμο μέχρι τα γιοτ. Όμως ξεχωριστή σημασία για τον ίδιο έχουν τα ρολόγια. Κατά καιρούς έχει εμφανιστεί με πολύ σπάνια και ακριβά ρολόγια, όπως των οίκων Patek Philippe, A. Lange & Sohne, Breguet και Blancpain. Η ιστοσελίδα Crown and Caliber υπολογίζει την συλλογή του Πούτιν στα 700,000 δολάρια. 

Το πλέον ακριβό κομμάτι της συλλογής του είναι ένα ρολόι της A. Lange & Sohne το οποίο υπολογίζεται ότι αξίζει πάνω από 300,000 δολάρια. 

To 2017, λέγεται ότι πούλησε το Patek Philippe 5208P ρολόι του, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο κατόπιν ειδικής πρόσκλησης σε VIP πελάτες, αντί 1,2 εκατ. δολαρίων. 

Πάντως, ο επίσημος μισθός του ανέρχεται σε 3.661.765 ρούβλια τον χρόνο, ποσό που αντιστοιχούσε σε 115.000 δολάρια πριν τον πόλεμο αλλά σήμερα έχει μειωθεί στα 34.450 δολάρια. 

Βέβαια, ο Πούτιν είναι και γενναιόδωρος, καθώς λέγεται ότι συνηθίζει να μοιράζει ακριβά ρολόγια ως δώρα. Το 2009, μάλιστα, έβγαλε από το χέρι του ένα Blancpain αξίας 10.500 δολαρίων και το χάρισε σε ένα αγόρι από τη Σιβηρία. Την ίδια χρονιά, έκανε δώρο ένα παρόμοιο ρολόι σε έναν εργάτη εργοστασίου που παραπονέθηκε ότι περνά δύσκολα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ