- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Στο ερώτημα αν μια συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι θα μπορούσε να οδηγήσει σε διπλωματική λύση στην Ουκρανία επιχειρεί να απαντήσει ο ανταποκριτής του BBC.
Την ίδια ώρα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιμένει να ζητάει συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, κάτι που η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει ότι για να γίνει πρέπει να προηγηθεί πρόοδος στις συνομιλίες. Ακόμα και να πραγματοποιηθεί όμως μια συνάντηση Ζελένσκι - Πούτιν, τελικά μπορεί να δώσει λύση, διερωτάται ανάλυση του BBC από τον ανταποκριτή Τζέιμς Γουότερχάους.
Όπως αναφέρει: «Ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος ανέδειξε εκ νέου την ανάγκη για συνομιλίες, είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσει κανείς το πού αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν. Ενώ ο Ζελένσκι λέει ότι είναι πρόθυμός να συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογό του την εδαφική ακεραιότητα της χώρας - συμπεριλαμβανομένης της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία - ένας εκ των αξιωματούχων του λέει ότι πρόκειται για πεδία στα οποία δεν θα υπάρξουν υποχωρήσεις. Επιπλέον, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θα ήθελα οποιοσδήποτε συμβιβασμός - όσον αφορά την κυριαρχία και την ασφάλεια (όπως πιθανές συμμαχίες με άλλα κράτη) - να τεθούν σε δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός της Ουκρανίας. Με το πέρασμα των χρόνων, όσο πιο επιθετική γίνεται η Ρωσία απέναντι στην Ουκρανία, τόσο ενδυναμώνεται πολιτικά η αίσθηση εθνικής ταυτότητας των Ουκρανών, εντείνοντας τη στροφή προς τη Δύση. Μπορεί η ωμότητα αυτού του πολέμου, η δίψα για ειρήνη, να αλλάξει την κοινή γνώμη; Για να προκύψει κάποιου είδους διπλωματικό αποτέλεσμα, ο Ζελένσκι πιστεύω πως εναποθέτει τις ελπίδες του στο να επιχειρήσει ο Πούτιν να ελαχιστοποιήσει περαιτέρω απώλειες, ειδικά αν έρθει σε σημείο να στείλει στο μέτωπο ενισχύσεις αποτελούμενες από λιγότερο εκπαιδευμένους στρατιώτες».
Με φόντο τα παραπάνω, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στην καθημερινή του ενημέρωση στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι οι συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία προχωρούν «πολύ πιο αργά και λιγότερο ουσιαστικά από όσο θα θέλαμε»,
Πρόσθεσε ότι η δημοσιοποίηση των λεπτομερειών των συνομιλιών «θα έβλαπτε μόνο τη διαπραγματευτική διαδικασία».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ