- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ρώσοι κοσμοναύτες πήγαν στον ISS με τα χρώματα της Ουκρανίας
Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα
Τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες εμφανίστηκαν με στολές στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες έφθασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με στολές στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.
Οι κοσμοναύτες Όλεγκ Αρτέμιεφ, Ντένις Ματβέγιεφ και Σεργκέι Κορσάκοφ ξεκίνησαν την Παρασκευή (18.03) το ταξίδι τους από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ γιαι τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
Οι Ρώσοι βρίσκονταν μέσα στο Soyuz MS-21. Τρεις ώρες αργότερα έφθασαν στον προορισμό τους. Ήταν η πρώτη ρωσική διαστημική πτήση από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Δημοσίευμα στην εφημερίδα «Guardian» αναφέρει ότι οι Ρώσοι κοσμοναύτες φορούσαν μπλε στολή και στην πορεία άλλαξαν, επιλέγοντας κίτρινες στολές.
Στα social media ξεκίνησε μια διαμάχη για το αν πρόκειται για πολιτικό μήνυμα. Οι αστροναύτες από τη Ρωσία δεν έκαναν, πάντως, κάποια δήλωση για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκονταν άλλοι δύο Ρώσοι, τέσσερις Αμερικανοί και ένας Γερμανός, οι οποίοι και τους υποδέχτηκαν.
Το διαστημικό σκάφος με τους τρεις Ρώσους αστροναύτες στα χρώματα της Ουκρανίας έφθασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μια ημέρα αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την ευρω-ρωσική αποστολή ExoMars στον Άρη, με την οποία θα έφθανε εξερευνητικό ρόβερ στον Κόκκινο Πλανήτη.
Γιατί οι τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες φόρεσαν στολές στα χρώματα της Ουκρανίας
Ένας από τους Ρώσους κοσμοναύτες ο Αρτέμιεφ, σε επικοινωνία με συγγενείς του στη Γη, ρωτήθηκε για το χρώμα των στολών. Όπως είπε, κάθε πλήρωμα διαλέγει τις δικές του. «Ήταν σειρά μας να επιλέξουμε ένα χρώμα. Αλλά στην πραγματικότητα είχαμε συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα κίτρινου υλικού, οπότε έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε. Γι' αυτό φορέσαμε κίτρινα» τόνισε.
Με ανάρτησή του στο Twitter ο Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, επιστήμονας στο Κέντρο Αστροφυσικής του Χάρβαρντ, σημείωσε ότι τα χρώματα στις στολές είναι παρόμοια με εκείνα του πανεπιστημίου Μπάουμαν στη Μόσχα, όπου σπούδασαν και οι τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες.
It is actually plausible that the 'Ukrainian' color flight suits are in fact "Bauman University" color suits. They made a big deal of this being the first all-Bauman crew. (BMGTU is sort of Moscow's MIT AeroAstro and many Russian astronauts are graduates) https://t.co/9yPLgwtYHv
— Jonathan McDowell (@planet4589) March 18, 2022
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως η Meta, που βασίζονται κυρίως στο κοινωνικό δίκτυο φίλων και ακολούθων
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.