Κοσμος

Δήμαρχος Κιέβου: Είναι αυτοί στρατιωτικοί στόχοι; Μ@#@κίες!

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας απάντησε για τον θάνατο αμάχων στα χαλάσματα πολυκατοικίας στο Κίεβο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Βιτάλι Κλίτσκο δήμαρχος του Κιέβου έδωσε μια καυστική απάντηση στην ερώτηση για τους στόχους που χτυπά η Ρωσία.

Ο Βιτάλι Κλίτσκο βρέθηκε στα χαλάσματα πολυκατοικίας στο Κίεβο που χτυπήθηκε από ρωσικά πυρά και παραχώρησε δηλώσεις σε δημοσιογράφους από διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Ο δημοσιογράφος βρίσκει την ευκαιρία να ρωτήσει τον δήμαρχο Κιέβου αν είναι αλήθεια ότι οι Ρώσοι χτυπούν μόνο στρατιωτικούς στόχους στο κατάλληλο σημείο: στα χαλάσματα της πολυκατοικίας όπου άμαχοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν λίγο νωρίτερα. Ερώτηση που βοήθησε τον δήμαρχο Κιέβου να αποδομήσει τους Ρωσικούς ισχυρισμούς με τον καλύτερο τρόπο. Με την εικόνα. Απαντά δείχνοντας τα συντρίμια και διερωτάται: Είναι αυτό στρατιωτικός στόχος; «Μ@#!@κιες», απάντησε αφοπλιστικά.

 

Βιτάλι Κλίτσκο: Ποιος είναι ο δήμαρχος του Κιέβου

Ο 51χρονος δήμαρχος του Κιέβου, ως πυγμάχος κέρδισε πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα βαρέων βαρών. Κατείχε το παγκόσμιο τίτλο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Πυγμαχίας από το 1999 έως το 2000, το τίτλο του περιοδικού Ring το 2004 και το 2005 και τον τίτλο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Πυγμαχίας δύο φορές μεταξύ 2004 και 2013.

Ήταν γνωστός για την εξαιρετική κυριαρχία του στο ρινγκ, καθώς και για την κατοχή ενός τρομερού ποσοστού νικών 87% έως το τέλος της καριέρας του. Έχασε μόνο δύο φορές, τη μία λόγω ενός τραυματισμού στον ώμο και ένα χτύπημα πάνω από το μάτι του. Ο Κλίτσκο είναι ο μόνος πυγμάχος βαρέων βαρών που ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Μαζί με τους Όλιβερ Μακόλ και Νικολάι Βαλίεφ, είναι επίσης ο μόνος παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών που δεν αποκλείστηκε ποτέ.

Με την πολιτική ασχολείται το 2005 συνδυάζοντας την ενασχόληση με την πυγμαχία και τον αθλητισμό μέχρι την απόσυρση του από το άθλημα το 2013. Το 2010 ίδρυσε το κόμμα Ουκρανική Δημοκρατική Συμμαχία για τη Μεταρρύθμιση (ΟΔΣΜ) και εξελέγη στο Κοινοβούλιο ως βουλευτής του κόμματος του. Ήταν ηγετική φυσιογνωμία στις διαμαρτυρίες του «Γιουρομάινταν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ