Κοσμος

Η Γαλλία ξεκινά έρευνα για τον θάνατο του εικονολήπτη του Fox

Ως έγκλημα πολέμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O εικονολήπτης του Fox News, Pierre Zakrzewski
O εικονολήπτης του Fox News, Pierre Zakrzewski © FOX News

Η Γαλλία ερευνά ως έγκλημα πολέμου τον θάνατο του εικονολήπτη του Fox News.

Τον θάνατο του εικονολήπτη του Fox News Pierre Zakrzewski - που σκοτώθηκε στην Ουκρανία - θα ερευνήσει η Γαλλία ως «έγκλημα πολέμου», ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat), αρμόδια σε θέματα εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Η Pnat ανέφερε ότι η έρευνα, που κατέστη δυνατή λόγω της γαλλικής υπηκοότητας του δημοσιογράφου, ξεκίνησε για «εκ προθέσεως επίθεση κατά της ζωής ενός ανθρώπου που προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο» και «εσκεμμένη επίθεση εναντίον ενός πολιτικού προσώπου που δεν συμμετέχει άμεσα στις εχθροπραξίες».

Ο Pierre Zakrzewski, ένας Γαλλο-Ιρλανδός εικονολήπτης του Fox News και η Ουκρανή Ολεξάντρα Κουβσίνοβα, που τον συνόδευε, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στη Χορένκα, στο βορειοδυτικό τμήμα του Κιέβου, «όταν το όχημά τους βρέθηκε στο στόχαστρο πυρών», ανέφερε, σε ένα δελτίο τύπου, η διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News Media Σούζαν Σκοτ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Benjamin Hall (@benjaminhallfnc)

 

Ο Ζαν Ιβ Λεντριάν, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, υπενθύμισε σήμερα «την υποχρέωση» των εμπόλεμων στην Ουκρανία να εγγυηθούν την προστασία των δημοσιογράφων που καλύπτουν τη σύρραξη.

«Ο Πιερ ήταν ένας φωτογράφος εμπόλεμης ζώνης που κάλυψε σχεδόν κάθε διεθνή ιστορία για το FOX News από το Ιράκ μέχρι το Αφγανιστάν και τη Συρία κατά τη μακρόχρονη θητεία του μαζί μας. Το πάθος και το ταλέντο του ως δημοσιογράφος ήταν απαράμιλλα. Ο Πιερ ήταν σταθερός σε όλη τη διεθνή μας κάλυψη. Εγώ, όπως αμέτρητοι άλλοι, ένιωθα πάντα μια επιπλέον αίσθηση ανακούφισης όταν έφτανα στη σκηνή και τον έβλεπα με την κάμερα στο χέρι», δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος και εκτελεστικός συντάκτης του Fox News, Jay Wallace.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.