Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι κυριότερες εξελίξεις της 17η ημέρας

Συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ιερουσαλήμ πρότεινε ο Ζελένσκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Πόλεμος Ουκρανίας: Όσα συνέβησαν την 17η ημέρα της ρωσικής εισβολής.

  • Με κλιμάκωση της επίθεσης, η οποία εκδηλώνεται πολυμέτωπα με στόχους μεγάλα αστικά κέντρα συνεχίζεται για 17η ημέρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μεταξύ αυτών, στην πρωτεύουσα Κίεβο, τη δυτική πόλη Λβιβ, στην Οδησσό και το Χαρκίβ, το Τσερκάσι, καθώς και στην περιφέρεια του Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία.
  • Ζελένσκι: Πρότεινε συνάντηση με τον Πούτιν στην Ιερουσαλήμ. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Κίεβο χαιρέτισε τις προσπάθειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ να μεσολαβήσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και ανέφερε πως πρότεινε στον Μπένετ τη διεξαγωγή συνομιλιών στην Ιερουσαλήμ. Ο Ζελένσκι είπε ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες της Ουκρανίας και της Ρωσίας άρχισαν να συζητούν συγκεκριμένα θέματα παρά να ανταλλάσσουν τελεσίγραφα.
  • Επτά νεκροί από ρωσικά πυρά εναντίον αμάχων που απομακρύνονταν από χωριό. Η υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι πυροβόλησε εναντίον ενός κομβόι αμάχων που απομακρύνονταν από το χωριό Περεμόχα στην περιφέρεια του Κιέβου, προκαλώντας τον θάνατο επτά ανθρώπων. «Μετά την επίθεση, οι κατακτητές ανάγκασαν όσους είχαν απομείνει από το κομβόι να γυρίσουν πίσω στο χωριό Περεμόχα και δεν τους αφήνουν να φύγουν από εκεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πληροφοριών.
  • ΗΠΑ: Άμεση παροχή επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα την άμεση παροχή επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, όπως αντιτεθωρακισμένα και αντιαεροπορικά συστήματα καθώς και ελαφρά όπλα. 
  • Γαλλία: Ο Πούτιν δεν επέδειξε προθυμία για τερματισμό του πολέμου. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δεν επέδειξε προθυμία για τον τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, είπε ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.
  • Βομβαρδισμοί σε νοσοκομεία στην πόλη Μικολάγεφ. Η πόλη-λιμάνι Μικολάγεφ, που βρίσκεται στη νότια Ουκρανία, κοντά στην Οδησσό, σφυροκοπήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, με τους βομβαρδισμούς να πλήττουν, μεταξύ άλλων, ένα κέντρο φροντίδας καρκινοπαθών και ένα οφθαλμολογικό νοσοκομείο, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Τα παράθυρα του κέντρου φροντίδας καρκινοπαθών, που είχε προσφάτως ανακαινισθεί κι όπου καρκινοπαθείς υποβάλλονται σε ημερήσιες χημειοθεραπείες, έσπασαν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.