Κοσμος

Ζελένσκι: «Η χώρα μας βρίσκεται στον δρόμο προς την νίκη»

«Είναι αδύνατο να πω πόσες ημέρες έχουμε ακόμη μέχρι να ελευθερώσουμε την ουκρανική γη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

«Η χώρα μας βρίσκεται στον δρόμο προς την νίκη», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του έχει φθάσει σε ένα στρατηγικό σημείο καμπής στον πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά επισήμανε ότι δεν είναι δυνατό να πει πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος.

«Είναι αδύνατο να πω πόσες ημέρες έχουμε ακόμη μέχρι να ελευθερώσουμε την ουκρανική γη. Αλλά μπορούμε να πούμε ότι θα το κάνουμε. Γιατί έχουμε ήδη φθάσει σε ένα στρατηγικό σημείο καμπής», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα καλώντας την διεθνή κοινότητα να αυξήσει την πίεση με κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πιθανή συνάντηση Πούτιν με Ζελένσκι

«Πιθανή» χαρακτήρισε μία συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, «το Κρεμλίνο δεν αποκλείει συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων, αλλά θα πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένη να να παράγει αποτελέσματα».

Με βάση πάντα τις μετεφρασμένες δηλώσεις του Πεσκόφ, οι φράσεις που χρησιμοποίησε για την πιθανότητα συνάντησης ήταν «πιθανή» ή «δεν αποκλείστηκε».

«Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι. Θεωρητικά, είναι πράγματι δυνατό» είπε ο Πεσκόφ.

Ακόμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι «πρώτα, οι αντιπροσωπείες και οι υπουργοί πρέπει να κάνουν μέρος των εργασιών που απαιτούνται για να διασφαλίσουν ότι οι πρόεδροι δεν θα συναντηθούν μόνο και μόνο για να συναντηθούν, αλλά θα πραγματοποιήσουν επαφές που θα αποφέρουν αποτελέσματα».

«Η θέση της Ρωσίας δεν είναι μυστική, έχει διατυπωθεί και τεθεί υπόψη των Ουκρανών διαπραγματευτών. Περιμένουμε να λάβουμε τις διευκρινίσεις τους» κατέληξε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.